Ν. Τσεκούρας: «Διαβεβαίωση για άρση της ποινής αμέσως μετά τις εκλογές» (video)

Στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ.Νίκος Τσεκούρας. Ως μέλος της Τριμελούς Εκλογικής Επιτροπής της ΕΠΣΘ ο κ. Τσεκούρας απάντησε στις ερωτήσεις του Δημήτρη Μαρέδη και του Γιώργου Αποστολακόπουλου, σχετικά με τη συνάντησή του με τον κ. Γκιρτζίκη και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και για θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξη του Νίκου Τσεκούρα στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ:

«Θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό. Εάν η Ένωση δεν είχε άμεση σχέση με την ΕΠΟ και η ψήφος της δεν έπαιζε ρόλο στην ΕΠΟ, θα ασχολούνταν κάποιοι με την Ένωση; Υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία χρονίσανε και δεν προσπάθησε κανείς να τα λύσει».

Για την ταλαιπωρία και τους λόγους που έφτασε η ΕΠΣΘ στο σημείο “μηδέν”: «Ελπίζουμε οι νέοι που θα συμμετάσχουν στις εκλογές να έχουν όραμα και σχέδιο. Η ταλαιπωρία αυτή ξεκίνησε, όταν τα 10 από τα 11 μέλη της διοίκησης Μπατζιάκα, πλην του κ. Ακτσιαλή, απευθύνθηκαν στα πολιτικά δικαστήρια, που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ και της ΕΠΣΘ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΕΠΟ να επιβάλει αυτή την τιμωρία του αποκλεισμού, έκλεισε τα κομπιούτερ και βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση, κατά την οποία δεν υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και οι τρεις ιστορικές ομάδες, η Νίκη, ο Πύρασος κι ο Ρήγας δεν μπορούν να παίξουν στην έδρα τους. Μετανάστευσαν προσωρινά για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, όπως μας είπε η ΕΠΟ».

Για τα όσα ειπώθηκαν στην ΕΠΟ και τη δέσμευση της Ομοσπονδίας: «Πήγαμε χθες στην ΕΠΟ. Στην αρχή συναντήσαμε μία αρνητική κατάσταση. Προσπαθούσαμε για αρκετή ώρα να μας δεχθούν. Δείξαμε σθεναρότητα εγώ, ο κ. Τασίου και ο κ. Καραδήμος που ήμασταν μαζί και τους καταστήσαμε σαφές, ότι δεν θα φύγουμε από την ΕΠΟ, αν δεν μας δώσουν σαφείς απαντήσεις. Δηλαδή, πότε θα αρθεί η ποινή, τι θα γίνει με τη Νίκη και όλα τα άλλα τα θέματα. Αυτοί εκφράσαν κάποια παράπονα για την επιθετικότητα που έδειξε η Ένωση προς την ΕΠΟ και ότι δεν έπρεπε να είχε τέτοια συμπεριφορά, διότι αποτελείται από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που αγαπούν τον αθλητισμό και τα παιδιά. Εμείς τους απαντήσαμε ότι είμαστε νέοι άνθρωποι και δεν έχουμε καμία σχέση και καμία εξάρτηση και ότι το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο τα παιδιά και οι τρεις ομάδες να γυρίσουν στις έδρες τους. Δεσμεύτηκαν ότι μετά τις εκλογές, το ίδιο βράδυ θα σταλούν κάποια έγγραφα στην ΕΠΟ με mail ή με φαξ και την επόμενη μέρα θα ξεκλειδώσει το σύστημα και η ΕΠΣΘ θα γίνει ξανά ισότιμο μέλος της ΕΠΟ».

Για τα σενάρια που θέλουν την ΕΠΟ να μην άρει την τιμωρία αν εκλεγούν ορισμένα πρόσωπα: «Τους είπα για αυτό που κυκλοφορεί στην πόλη μας, πως σύμφωνα με την ΕΠΟ αν δεν εκλεγούν κάποιοι συγκεκριμένοι, δεν πρόκειται να αρθεί η ποινή της Ένωσης και ο κ. Τοπολιάτης που είναι Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ το διέψευσε, ενώ μου ανέφερε επίσης ότι το έχει ήδη διαψεύσει τέσσερις φορές στον Τύπο και πως αν χρειαστεί θα το ξανακάνει. Δεν μπορούν να επέμβουν (σσ από την ΕΠΟ) για το ποιος θα είναι υποψήφιος στην ΕΠΣΘ».

Για το ότι δεν άρθηκε η ποινή της ΕΠΣΘ μετά την προκήρυξη των εκλογων: «Γι αυτό το θέμα μας είπαν ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ λέει πως με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας (σσ θα αρθεί η ποινή). Εκλογική διαδικασία θεωρούν τις εκλογές και όχι την προκήρυξη των εκλογών».

Για το αν η Νίκη, ο Πύρασος και ο Ρήγας μπορούν να λάβουν μέρος στις εκλογές: «Υπάρχει κάτι παράδοξο. Η Νίκη, ο Πύρασος κι ο Ρήγας να είναι μέλη σε δύο Ενώσεις. Την προηγούμενη φορά η ΕΠΟ μας απάντησε ότι μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, δηλαδή και να εκλέξουν, αλλά και να εκλεγούν. Το θεωρήσαμε ασαφές. Θέσαμε πάλι χθες το ίδιο ερώτημα και μας απάντησαν πως είναι εκτίμηση τους ότι μπορούν να συμμετάσχουν. Τους απαντήσαμε ότι μπορεί να γίνει μία ένσταση και μας είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι τρεις ομάδες θα λάβουν κανονικά μέρος στις εκλογές. Δεν νομίζω ότι για παράδειγμα η Νίκη με υποψήφιο τον κ. Ακτσιαλή μπορεί να κάνει ένσταση στις εκλογές που δήλωσε υποψηφιότητα».

 

Για το θέμα της έδρας σχετικά με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική: «Η Νίκη, ο Ρήγας και ο Πύρασος με την άρση της ποινής θα υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στο μητρώο της ΕΠΣΘ και θα μπορούν να παίζουν κανονικά στις έδρες τους».

Για το θέμα της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ: «Ενημερώθηκα ότι η ΕΠΟ για να εγκρίνει την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και θέλει ένα μήνα. Είπα τον κ. Τοπολιάτη ότι θα μας πάρει Χριστούγεννα με αυτό τον τρόπο και μου έδωσε το λόγο της τιμής του, πως μόλις ετοιμαστεί η προκήρυξη και απευθυνθώ σε εκείνον, ότι μέσα σε δύο ώρες θα την υπογράψει».

Για την πιθανή ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ: «Μέχρι τη Δευτέρα η καινούρια διοίκηση έχει την ευθύνη να καλέσει τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή, να γίνει η κλήρωση και να βγούμε στη σέντρα. Πιστεύω ότι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις