Στις 24/10 σέντρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ;

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η άρση της τιμωρίας της ΕΠΣ Θεσσαλίας από την ΕΠΟ, όμως δεν πρόκειται να γίνει πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και αναδειχθεί η νέα διοίκηση στην τοπική Ένωση. Οι αρχαιρεσίες έχουν οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου και μόλις πραγματοποιηθούν θα ανοίξει ο δρόμος για…

…την επιστροφή της ΕΠΣΘ στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Η Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΣΘ που αποτελείται από τους κ.κ. Νίκο Τσεκούρα, Απόστολο Καραδήμο και Λάμπρο Τάσιου, μετέβη ως γνωστόν στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και άλλους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας. Αυτό φυσικά ήταν ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της άρσης της τιμωρίας.
Χθες, τα τρία μέλη της Επιτροπής κάλεσαν στα γραφεία της ΕΠΣΘ τους εκπροσώπους των σωματείων-μελών της Ένωσης προκειμένου να τους ενημερώσουν για την συνάντηση που είχαν με τους ανθρώπους της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με όσα τόνισαν οι κ.κ. Τσεκούρας, Καραδήμος και Τάσιου η ΕΠΟ είναι έτοιμη να δεχθεί ξανά ως μέλος της την ΕΠΣΘ, μετά τις 9 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να υπογράψουν όλοι οι νεοεκλεγέντες ότι δεν πρόκειται να στραφούν στο μέλλον δικαστικά κατά της ΕΠΟ για οποιονδήποτε λόγο. Μόλις αυτή η απαίτηση της Ομοσπονδίας ικανοποιηθεί τότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της (πιθανότατα τη Δευτέρα 12/10) και θα αποφασίσει την άρση της ποινής.
Όσον αφορά την έναρξη των πρωταθλημάτων δεν θα καθυστερήσει άλλο. Από την ΕΠΟ έγινε γνωστό ότι εφόσον τις αποσταλεί η προκήρυξη τότε άμεσα θα την εγκρίνει, ώστε η σεζόν να ξεκινήσει για τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Μαγνησίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρωταθλήματα μπορούν να αρχίσουν στις 24 Οκτωβρίου, με τις κληρώσεις να γίνονται πέντε ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 19 του μήνα. Εκείνο που φυσικά μένει να ξεκαθαριστεί είναι το πόσες θα είναι τελικά οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή. Εξάλλου, Σκιάθος και Αστέρας Ριζομύλου, είναι αρκετά δύσκολο να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή και για έναν ή δύο ακόμη συλλόγους.

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις