Ψυχωμένη ΝΙΚΗ, 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου

Μία ψυχωμένη και μεταμορφωμένη προς το καλύτερο Νίκη Βόλου, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον άνευρο και αγνώριστο, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, Ολυμπιακό Βόλου, κερδίζοντάς τον με σκορ 2-0, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League.

Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη εξαιρώντας τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν ανώτερο σε όλα τα επίπεδα και θα μπορούσε να “κλειδώσει” το ματς από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο παρουσιάστηκε πιο “διαβασμένο” και με πλάνο που εξαφάνισε τα προβλήματα απουσιών στον άξονα.

Η Νίκη ήταν ανώτερη και στο δεύτερο μέρος με τη διαφορά ότι εκμεταλλεύτηκε δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, στο 52′ με τον Τσιώλη και στο 75′ με τον Κρουθ, κατακτώντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

 

Πως παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου:
Ο προπονητής  των γηπεδούχων, Στάικος Βεργέτης, παρέταξε τους «κυανόλευκους», με διάταξη  4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παγώνης και το αριστερό ο Κυριακίδης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Αλιατίδης και Βοσκόπουλος. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μπιτσάκος, ο οποίος είχε μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο τους Γκαρσία και Τσιώλη. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Κρουθ από τη δεξιά πλευρά και ο Καπός από την αριστερή, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Ροχάνο.
Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου:
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ξεκίνησαν οι Γραικός, Φαζός, Βοσνακίδης και Μπουτζίκος. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λάσκαρης και Τσιάρας. Μπροστά τους αγωνίστηκαν ως επιθετικοί μέσοι οι Κουτσιανικούλης (δεξιά), Σκοπελίτης (κέντρο) και Ντούνης (αριστερά). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Πόζογλου.

Καλύτερη, η Νίκη Βόλου, στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Μόλις στο 7’ η κοντινή κεφαλιά του Κρουθ, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιδόπουλου. Η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Στο 10’ οι Ντούνης και Μπουτζίκος άλλαξαν τη μπάλα στα αριστερά, με τον τελευταίο να σημαδεύει τον Σκοπελίτη, ο οποίος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.
Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, το σουτ του Ροχάνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο Γιδόπουλος στη δεξιά γωνία της εστίας του. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κρουθ σούταρε από κοντά, με τη μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη φάση υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση. Στο 27’ την εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου από τη δεξιά πλευρά, μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ  στο ίδιο λεπτό, το σουτ του Τσιώλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Γιδόπουλος.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ροχάνο μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, μετά από λάθος απομάκρυνση του Βοσνακίδη, πλασάροντας λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου. Στο 32’ η κοντινή κεφαλιά του Ροχάνο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, αποκρούστηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, πριν απομακρυνθεί η μπάλα και παράλληλα ο κίνδυνος από την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 44’, το σουτ του Ντούνη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο ίδιος, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη.  Κανένας από τους παίκτες των ομάδων δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές των Στάικου Βεργέτη και Σούλη Παπαδόπουλου οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια ομάδα να έχει προβάδισμα στο σκορ.

Τσιώλης και Κρουθ χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους
Επτά λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Νίκη Βόλου άνοιξε το σκορ. Στο 52’ ο Καπός έβγαλε συρτή σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Τσιώλη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο σουτ από κοντά, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Γιδόπουλου, γράφοντας το 1-0. Τρια λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ του Φαζού έφυγε απελπιστικά άουτ.

Στο 68’ ο Κουτσιανικούλης επιχείρησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου από μακρινή απόσταση, αλλά ο Αποστολίδης του είπε «όχι», αποκρούοντας με δυσκολία. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τσίτας έπιασε την κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπουτζίκου από την αριστερή πλευρά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 75’ η Νίκη Βόλου πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο βολιώτικο ντέρμπι. Ο Τσιώλης έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Κρουθ απέναντι από τον Γιδόπουλο, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να κρεμά με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, σημειώνοντας το 2-0. Στο 82’ το σουτ του Ροχάνο από πλάγια θέση, αποκρούστηκε σωτήρια από τον Γιδόπουλο.
Στο 87’ ο Αποστολίδης έδιωξε σε κόρνερ,  το μακρινό σουτ του Κόλα, πέφτοντας στη δεξιά πλευρά της εστίας του. Στο ίδιο λεπτό, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε και το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Γραικός. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 95’, η κεφαλιά του Πόζογλου δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς ο τερματοφύλακας της Νίκης ήταν και πάλι σωστά τοποθετημένος, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Σκόρερ: 52’ Τσιώλης, 75’ Κρουθ.
Κίτρινες: 15’ Μπιτσάκος , 70’ Καπός, 84’ Κυριακίδης – 14’ Τσιάρας, 59’ Κουτσιανικούλης, 80’ Κόλα, 84’ Πόζογλου, 90’ Ντούνης.
Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας-Λευκάδας).
Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρέβεζας-Λευκάδας), Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας).
4ος διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Κυριακίδης ,  Μπιτσάκος, Τσιώλης (87’ Μασκουνιάν), Γκαρσία (57’ Καμπαγέρο), Κρουθ, Καπός, Ροχάνο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Φαζός, Βοσνακίδης (69’ Τσίτας), Μπουτζίκος, Τσιάρας, Λάσκαρης, Κουτσιανικούλης (83’ Στεφάνοβιτς), Σκοπελίτης (46’ Κόλα), Ντούνης, Πόζογλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις