Στ. Βεργέτης: Ψυχωμένοι οι παίκτες μου, τα εύσημα στον κόσμο της Νίκης

Ο προπονητής της Νίκης, Στάικος Βεργέτης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Αγωνιστήκαμε ψυχωμένα κι εκεί νομίζω ήταν η διαφορά, έναντι του αντιπάλου. Πηγαίναμε πιο δυνατά στις διεκδικήσεις, ήμασταν πρώτοι στην μπάλα, πήραμε πολλές δεύτερες μπαλιές και τα παιδιά ξεχείλιζαν από πάθος. Αυτό είναι ένα στοιχείο, το οποίο υπερκαλύπτει όλες τις αδυναμίες και απουσίες που μπορεί να έχει μία ομάδα.

Να απευθύνω τα εύσημα και στον κόσμο μας, ο οποίος ώθησε τα παιδιά, υποστήριξε την προσπάθειά τους και τα βοήθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό που έχω να αναφέρω είναι, ότι οι ποδοσφαιριστές τις δέκα μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα υλοποιούν 100% το πλάνο αγώνα που σχεδιάζουμε. Το ίδιο έγινε την περασμένη αγωνιστική στη Ρόδο με τον Διαγόρα, το ίδιο και σήμερα με τον Ολυμπιακό.

Πρέπει να συνεχίσουμε με χαμηλά το κεφάλι, γιατί έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Να ευχηθώ στον Ολυμπιακό Βόλου καλή συνέχεια. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός ερχόταν στο παιχνίδι με πολύ καλή ψυχολογία και σε καλό μομέντουμ, γεγονός που θα μας δυσκόλευε ακόμα περισσότερο». Κατόπιν μίλησε για τα εξής θέματα:

Για την αλλαγή εικόνας στα δύο τελευταία παιχνίδια: «Σχεδιάζουμε ένα πλάνο αγώνα, τόσο σε φάση άμυνας, όσο και σε φάση επίθεσης. Στις δύο αγωνιστικές που είμαι εγώ προπονητής οι ποδοσφαιριστές το έχουν υπηρετήσει 100%. Δίνουμε κάποιες κατευθύνσεις στην προπόνηση, τα παιδιά ακούν και εφαρμόζουν σωστά τις οδηγίες.

Ήρθα σε μία ομάδα, η οποία ξεκίνησε πολύ αργά προετοιμασία. Οι άνθρωποι της Νίκης έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δηλώσει η ομάδα συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν σε πολλά πράγματα πίσω και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Αυτό μας επιβαρύνει και στα πρώτα της παιχνίδια η Νίκη ήταν λίγο ανέτοιμη. Πιστεύω, όμως, ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ μας».

Για το αν ο Τσιώλης, που αγωνίστηκε στον άξονα, αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας: «Ο Τσιώλης μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις το ίδιο καλά. Τον θυμάμαι όταν ήταν πιο νεαρός και αγωνιζόταν στην Ακαδημία του Αστέρα κι εγώ ήμουν στην πρώτη ομάδα που έπαιζε στον άξονα. Ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός. Έπαιξε στον άξονα λόγω και των απουσιών που είχαμε, αλλά και για το ότι γνώριζα ότι μπορούσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στη θέση αυτή».

Για την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Νίκης: «Σε κανένα μήνα θα μας… βρίζουν. Δώσαμε χαρά στον κόσμο, ο οποίος περίμενε αυτό το παιχνίδι. Εμείς ως επαγγελματίες περνάμε την εβδομάδα οργανώνοντας το παιχνίδι που έρχεται και αυτό κάναμε. Μακάρι να ήμασταν σε θέση να φιλοξενούμε στο γήπεδο φιλάθλους και των δύο ομάδων και η ατμόσφαιρα να είναι απολαυστική. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Βόλο, αλλά σε όλη την Ελλάδα».

Για τον τραυματισμό του Γκαρσία: «Δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο γόνατο. Πιστεύω, όμως, να μην είναι κάτι σοβαρό».