Νίκησε τη Φινλανδία η Ελλάδα με ανατροπή (video)

Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση από την Ελλάδα, η οποία νίκησε τη Φινλανδία με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πτοήθηκε από το λάθος του Σταφυλίδη στο πρώτο μέρος που έδωσε το δικαίωμα στον Πούκι να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Με πίεσε διαρκείας και χαμένες ευκαιρίες, οι διεθνείς μας πάτησαν τους Φινλανδούς και έφτασαν στη νίκη, χάρη σε γκολ του Πέτρου Μάνταλου και του Κώστα Γαλανόπουλου.
Η εθνική μας δεν παράτησε το ματς, πίστεψε στην κατάκτηση της νίκης και έφτασε στην ανατροπή με πολύ ωραία γκολ.
Γι’ αυτό και χειροκροτήθηκε από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο.
Η Ελλάδα έκλεισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020 με τρίτη σερί νίκη και τουλάχιστον γλύκανε την εν γένει αποτυχημένη παρουσία της στη φάση των ομίλων.
Η εθνική μπήκε με ορμή στο ματς και είχε δύο καλές προσπάθειες για γκολ, χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικοί. Με την πάροδο του χρόνου, οι Φινλανδοί ισορρόπησαν.
Κόντρα στη ροή του ματς, η Ελλάδα δέχθηκε ένα τραγικό γκολ. Μεγάλο λάθος του Σταφυλίδη, ο Πούκι έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, πλάσαρε με το δεξί και έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το 10ο του τέρμα στα προκριματικά.
Πίεσε η «γαλανόλευκη» μέχρι το φινάλε, είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπακασέτα, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ελλάδα πέτυχε το πολυπόθητο γκολ.
Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, έκοψε η άμυνα της Φινλανδίας, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ από τη μικρή περιοχη έκανε το 1-1.
Στο 62′ Λημνιός και Γιαννούλης είχαν δύο καλές προσπάθειες για να σκοράρουν, αλλά στην πρώτη ο Γιόρονεν απέκρουσε, στη δεύτερη η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.
Οχτώ λεπτά μετά ήρθε η πλήρης ανατροπή. Ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης πλάσαρε, ο Γιόρονεν απέκρουσε και ο Γαλανόπουλος από κοντά έκανε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με τη γαλανόλευκη φανέλα.
Ο Κουλούρης έχασε διπλή ευκαιρία στο 87′ να «τελειώσει» το ματς, δίχως η εθνική να απειληθεί μέχρι το φινάλε.

Eλλάδα (Τζον Φαντ’ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (93′ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Παυλίδης (64′ Κουλούρης).
Φινλανδία (Μάρκου Καρνέβα): Γιόρονεν, Τόιβιο (59′ Λαμ), Βαλσάνεν Λ., Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77′ Γένσεν), Βαλσάνεν Σ., Σκραμπ (77′ Σοΐρι), Κάουκο, Ραϊτάλα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις