Σούλης: «Πώς θα παίξεις τον Ρονάλντο, φέρε πίσω Μανωλά-Σωκράτη!»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Εθνική του Φαν΄τ Σιπ ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου μιλώντας στο sportdog κατέθεσε τις εντυπώσεις του μετά το παιχνίδι με τη Φινλανδία και εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με το κλίμα στα αποδυτήρια και την ταχύτητα στο παιχνίδι του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

Παράλληλα, έκρινε αναγκαία την επιστροφή παικτών όπως ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο και εξέφρασε την επιθυμία να δει την Ελλάδα να παίζει με τον ίδιο τρόπο, όταν θα έχει περισσότερη πίεση.

Ποια είναι η άποψή σας για την Εθνική του Φαν’τ Σιπ μετά τα πρώτα δείγματα που έχουμε από τον Ολλανδό τεχνικό;

“Το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής έχει αλλάξει τελείως. Παίζει διαφορετικό στυλ απ’ ότι παίζαμε. Έχει κατοχή της μπάλας κάτι που δεν είχαμε παλαιότερα. Ποτέ δεν παίζαμε έτσι. Ακόμα και όταν πήραμε το Euro ήμασταν μία ομάδα που πήραμε τηn μπάλα και κοιτάγαμε να είμαστε πίσω από αυτήν και να βγαίνουμε στην κόντρα. Τώρα η Εθνική θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αυτό σίγουρα έχει θετικά και αρνητικά, όπως το γκολ που δεχτήκαμε. Έχει πολύ ρίσκο αυτό”.

Η παρουσία Σταφυλίδη-Χατζηδιάκου στο κέντρο της άμυνας σας ικανοποιεί;

“Με αυτές τις ομάδες, έτσι όπως παίξαμε, δείξαμε ότι μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Αν πάμε να παίξουμε για παράδειγμα με την Πορτογαλία, με παίκτες όπως ο Ρονάλντο δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε έτσι. Δεν θα βγούνε οι μονομαχίες. Χρειάζονται παίκτες όπως ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και ο Αβραάμ. Χρειάζονται στόπερ δηλαδή. Ήταν ένα μήνυμα του προπονητή προς αυτούς. Τώρα όμως η ομάδα δεν είχε στόχους. Θα πρέπει να δούμε την Εθνική όταν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Τώρα και να χάναμε δεν θα γινόταν τίποτα. Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλά θετικά μηνύματα από την παρουσία της Εθνικής με Φαν’τ Σιπ στον πάγκο”.

Ποιο στοιχείο από το παιχνίδι της Εθνικής σας άρεσε;

“Η ομάδα δείχνει ότι απέκτησε πάλι οικογενειακό κλίμα και παίζει ο ένας για τον άλλον. Οι παίκτες αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το εξωτερικεύουν. Η Εθνική έχει ταχύτητα μπροστά ιδιαίτερα στα άκρα και τη μεριά του Λημνιού. Πιέζουν πολύ ψηλά και τα αμυντικά μας χαφ. Είδαμε Γαλανόπουλο και Κουρμπέλη που είναι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές να μπαίνουν στο παιχνίδι της κατοχής. Ο Μπουχαλάκης εφαρμόζει το ίδιο σενάριο και στον Ολυμπιακό”.

Ο Παυλίδης στην επίθεση πώς σας φαίνεται;

“Είναι ένα σέντερ φορ που έχει αρκετά γκολ στην Ολλανδία. Πάει πολύ καλά. Είναι πολύ κινητικός, πιέζει πολύ και κάνει άμυνα από ψηλά. Γι’ αυτό και τον διαλέγει. Δεν είναι φορ περιοχής στο στυλ του Κουλούρη. Τα γκολ που βάζει όμως στην Ολλανδία είναι μέσα στο κουτί. Παρ’ όλα αυτά είναι επιθετικός που πρεσάρει και ανοίγει χώρους”.

Τι να κρατήσουμε ως επιμύθιο στη συνέντευξη;

“Θα ήθελα να δω την Εθνική να αγωνίζεται έτσι όπως την είδαμε και σε παιχνίδια με περισσότερη πίεση”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις