ΕΠΟ: Τα μέτρα που ζητούν FIFA/UEFA για τη χρηματοδότηση

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (21/11) διαβάστηκαν δύο επιστολές η μία από τη FIFA και η άλλη από την UEFA που αφορούν μέτρα και υποδείξεις των υπερκείμενων αρχών προς την ελληνική ομοσπονδία αναφορικά με την οικονομική της διαχείριση.

Η FIFA μέσω της επιστολής της τονίζει πως η χρηματοδότηση προς την ΕΠΟ είναι υπό περιορισμό και ότι θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί από το πρόγραμμα FIFA Forward του 2016.

Η FIFA εξουσιοδοτεί τον Φούσεκ να επιβλέπει τα οικονομικά θέματα της ΕΠΟ και προτείνει την πρόσληψη ειδικού βοηθού του Φούσεκ επί των οικονομικών.

Ζητάει επίσης τη δημιουργία e-banking, την αλλαγή του τρόπου έγκρισης δαπανών, την αναθεώρηση του οικονομικού κανονισμού, το διορισμό αναπληρωτή γενικού γραμματέα, τις περικοπές δαπανών ως το τέλος του 2021, την επικαιροποίηση του ισολογισμού, μηνιαία έκθεση δαπανών και πρόγραμμα αποπληρωμής οφειλών.

Το χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι η επιτροπεία της FIFA/UEFA λήγει το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο το οικονομικό πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2021.

Όσον αφορά στην επιστολή της UEFA, αυτή εκφράζει την ανησυχία της για την άσχημη οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ και τη διαχείριση που γίνεται. Τονίζει πως θα παρακρατηθούν τα χρήματα της σεζόν 2019/20 από το πρόγραμμα hat trick και προτείνει μέτρα τα οποία είναι σχεδόν παρόμοια με αυτά της FIFA προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα.