Το πλάνο του Ίβιτς για προπονητή και ενίσχυση στην ΑΕΚ

Ο Ίλια Ίβιτς έχει πάρει πολύ σοβαρά την αποστολή που του έχει ανατεθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα προς την κατεύθυνση να ενισχύσει την ΑΕΚ.

Ο προπονητής είναι στις προτεραιότητες του τεχνικού διευθυντή, αλλά θέλει η επιλογή που θα κάνει να έχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Στόχος είναι να πρόκειται όχι για κάποιο… πείραμα, αλλά για έναν άνθρωπο εγνωσμένης αξίας, που θα παρουσιάσει έργο και θα μείνει για χρόνια. Αυτό που ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι αν ο προπονητής που θα επιλεγεί θα αναλάβει την ομάδα μέσα στην σεζόν ή αυτή θα ολοκληρωθεί με τον Νίκο Κωστένογλου.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, είναι σαφές πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για τουλάχιστον τρεις παίκτες, έναν σε κάθε γραμμή. Προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός στόπερ και σύμφωνα με την «Ώρα» έχει ήδη εντοπιστεί ένας αριστεροπόδαρος που μπορεί να έρθει με συμφέροντες όρους ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Από εκεί και πέρα, στο χέρι της «Ένωσης» είναι αν θα ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία με τη Νάπολι για τον Αμάτο Τσιτσιρέτι ή θα προτιμήσει έναν διαφορετικού τύπου εξτρέμ. Επίσης αναζητείται ένα κεντρικό χαφ που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, αλλά η υπόθεση αυτή ίσως να σχετίζεται και με πιθανή πώληση ποδοσφαιριστή τον Γενάρη. Γενικότερα στις μεταγραφικές υποθέσεις πρόθεση του τεχνικού διευθυντή είναι οι συμφωνίες να προβλέπουν δανεισμό με οψιόν αγοράς, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο να φορτωθεί η ΑΕΚ με ένα μεγάλο συμβόλαιο παίκτη που δεν θα της βγει.

Στα σχέδια του Ίλια Ίβιτς, αλλά με πιο μακρινό ορίζοντα, είναι να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, καθώς θεωρείται πως οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών είχαν ως βάση τον ισχυρό ελληνικό κορμό που είχε αρχίσει να χτίζεται από την Γ’ Εθνική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις