Άδικη ισοπαλία στο 89′ για Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, με τον Ιωνικό, σε ένα ματς που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και άξιζε να πάρει τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 55′, με τον Πόζογλου, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση ένα λεπτό πριν από τα 90′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρητικού, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό. Ο Ολυμπιακός Βόλου δημιούργησε πολλές ευκαιρίες πέρα από το γκολ του Πόζογλου, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει, με την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, οι αποφάσεις των διαιτητών της αναμέτρησης δεν ήταν σωστές, που ήταν ένας επιπλέον παράγοντας, που στοίχισε στον Ολυμπιακό, το τρίποντο.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ξεκίνησαν οι Γραικός, Βοσνακίδης, Φαζός και Μπουτζίκος. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λάσκαρης και Τσιάρας. Μπροστά τους αγωνίστηκαν ως επιθετικοί μέσοι οι Κουτσιανικούλης (δεξιά), Πόζογλου (κέντρο) και Ντούνης (αριστερά). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Τσιάρας.

Κυρίαρχος, αλλά χωρίς γκολ, ο Ολυμπιακός Βόλου
Μόλις στο 4’ ο Κουτσιανικούλης πάσαρε στον Πόζογλου, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα Κουρεπίνη, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντούνης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρεπίνη. Στο 14’ το σουτ που επιχείρησε ο Πόζογλου λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ιωνικού, δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουτσιανικούλη εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά, βρίσκοντας τον Φαζό, ο οποίος έστειλε τη μπάλα από κοντά, με κεφαλιά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρεπίνη. Στο 20’ ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Τσίτας αστόχησε από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας. Στο 29’ ο Ιωνικός δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι, με το σουτ του Τιεντσέου από μακρινή απόσταση, να μην ανησυχεί τον Γιδόπουλο, ο οποίος είδε τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Από ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Δέκα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ. Ο Πόζογλου μπήκε από τη δεξιά πλευρά, περνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξαιρετικό σουτ στην απέναντι γωνία του Κουρεπίνη, έγραψε στο 55’ το 1-0.
Στο 70’ ο Κουτσιανικούλης πάσαρε στον Σκοπελίτη, ο οποίος πλάσαρε τον Κουπερίνη με σκαφτό σουτ από πλάγια θέση, αλλά αμυνόμενος του Ιωνικού πρόλαβε τη μπάλα, πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή.
Εννέα λεπτά αργότερα, ο Πόζογλου εκτέλέσε από τη δεξιά πλευρά, το φάουλ, που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Λάσκαρης με το στήθος λίγο έλειψε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος απέκρουσε στη δεξιά γωνία της εστίας του. Στο 83’ το σουτ του Κουτσιανικούλη, μετά από κλέψιμο και μεταβίβαση του Τσίτα, δεν ήταν εύστοχο, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τσίτα στο 84’.
Μετά από τρία λεπτά, ο Βλαχομήτρος κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή του αγώνα, κ. Γκάμαρη, να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει, ο Κρητικός στο 89’, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιδόπουλου για το τελικό 1-1. Επίσης, στο 90’ ο Γκουτσούλιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 95’ το γυριστό σουτ του Μπουτζίκου απέκρουσε, ο Κουρεπίνης στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Σκόρερ: 55’ Πόζογλου-89’ πεν. Κρητικός.
Κίτρινες: 44’ Τσιάρας, 85’ Κόλα-47’ Ιωάννου, 46’ Γκουτσούλιας, 48’ Μάναλης, 60’ Παπατζίκος, 75’ Βλαχομήτρος.
Κόκκινη: 90’ Γκουτσούλιας.
Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών).
Βοηθοί: Πλάκας (Δ. Αττικής), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας).
4ος διαιτητής: Στυλιανός (Τρικάλων).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Λάσκαρης, Ντούνης (59’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Πόζογλου (81’ Κόλα).
ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου, Φουρλάνος, Γκουτσούλιας, Τιεντσέου, Καλλέργης (58’ Παπατζίκος), Κρητικός, Σμυρλής (58’ Μακρίδης), Μάναλης (67’ Βλαχομήτρος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις