“Πνίγηκε” στη Ζάκυνθο ο Ολυμπιακός, έχασε 1-0

Πέρυσι ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι που είχε δώσει στο πρωτάθλημα της Football League είχε χάσει με 2-0 από τη Ζάκυνθο στο Βόλο. Φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ματς που έδωσαν για το πρωτάθλημα γνώρισαν και πάλι την ήττα από την ίδια ομάδα, αυτή τη φορά με 1-0 στο…

…νησί του Ιονίου. Σκόρερ της ομάδας του Καλίντ Κάραμα ήταν ο Κρολ με κεφαλιά στο 54′. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στη δημιουργία ευκαιριών.
Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν το γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ οι ξένοι της ομάδας ήταν πολύ μέτριοι και δεν βοήθησαν.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως σε τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, πέρυσι και φέτος, η Ζάκυνθος μετρά ισάριθμες νίκες

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Χωρίς τον Ντάσιο που δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στο παιχνίδι, καθώς πονούσε στο δάχτυλο του ποδιού του (είχε τραυματιστεί στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης), αλλά και τους επίσης τραυματίες Διαμαντόπουλο και Λεόν (έμειναν στο Βόλο), ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το εξής σχήμα στο παιχνίδι: Τερματοφύλακας ήταν ο Στρατηλάτης, ενώ ο Γκουγκούδης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνα και ο Χιντζίδης στο αριστερό. Οι Αρβανίτης και Καραμανλής ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα οι Τσιάρας και Πολύζος ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι, με τους Μοράν (αριστερά) και Νικολιά (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Ο Φερνάντες είχε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ, που ήταν ο Ντεπέτρις.

Μέτριο θέαμα στο α’ μέρος
Μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας (59% έναντι 41% της Ζακύνθου), όχι όμως και τις ευκαιρίες για γκολ, με εξαίρεση μία κλασική, πριν την συμπλήρωση του ημιώρου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει την Ζάκυνθο ψηλά, με στόχο να φέρει τη μπάλα προς την περιοχή του Πολίτη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα την αντίπαλη περιοχή, με τον Μοράν να είναι τελείως εκτός κλίματος παιχνίδιού. Το ματς είχε ρυθμό, αρκετές δυνατές μονομαχίες, όχι όμως και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Χρειάστηκε να περάσουν 27 λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία (κλασική) για τον Ολυμπιακό. Ο Νικολιάς με κεφαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Πολύζο, με τον νεαρό μέσο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πολίτη.
Οι γηπεδούχοι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν ένα καλό σουτ με τον Κυριακίδη, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Νωρίτερα, στο 40′ σε σέντρα του Νικολιά από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ντεπέτρις, αιφνιδιάστηκε ο Πολύζος για να καταλήξει η μπάλα άουτ.
Στο 45′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιάρα μέσα στην περιοχή από τον Αποστόλου, με το διαιτητή Σφακιανάκη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

«Καθάρισε» ο Κρολ για τη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος μπήκε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα στο 50′ ο Ορφανίδης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια, στο 54′ το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, στη σέντρα που επιχείρησε από τα αριστερά ο Ορφανίδης, με τον Κρολ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, γράφοντας το 1-0 για τη Ζάκυνθο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζαϊρί εκτέλεσε φάουλ με τον Στρατηλάτη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Χαραλαμπίδη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Τσιλιγκίρη στη θέση του Πολύζου, με τον Φερνάντες να γυρίζει πιο πίσω στον άξονα, τον Τσιλιγκίρη να παίζει στη δεξιά πλευρά, με τον Νικολιά να αγωνίζεται πίσω από τον Ντεπέτρις.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ του γκολ που δέχθηκαν και στο 65′ η Ζάκυνθος «άγγιξε» το 2-0. Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Κρολ με το κεφάλι βρήκε τον Ζαϊρί μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Στρατηλάτη.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 74′ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Ντεπέτρις να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πολίτη να πέφτει στην αριστερή γωνία, βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ.
Στο 83′ ο Κρολ από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 87′ σουτ του Τσιάρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζέρης μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ, χάνοντας καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Στο 94′ σουτ του Ζαϊρί μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

Κίτρινες: 66′ Κρολ, 90′ Πέττας-13′ Ντεπέτρις, 45′ Αρβανίτης, 49′ Τσιάρας, 81′ Γουόρντεν
Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικόλαδος, Σαμοϊλής (Αθηνών)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πολίτης, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Βοσνακίδης , Αποστόλου, Νίκιτς (89′ Πέττας), Νασίμ, Ζαΐρί, Κωστούλας (75′ Λέκκας), Ορφανίδης (84′ Καραμαλίκης), Κρολ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης, Χιντζίδης, Καραμανλής, Αρβανίτης, Τσιάρας, Πολύζος (59′ Τσιλιγκίρης), Μοράν (69′ Γουόρντεν), Νικολιάς, Φερνάντες (75′ Ζέρης), Ντεπέτρις

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις