Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ συνελήφθη για το κύκλωμα των στημένων ματς στην Ισπανία

Νέες συλλήψεις για την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ισπανία, στην οποία θεωρούνται εγκέφαλοι οι πρώην ποδοσφαιριστές Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Η Αστυνομία εκτέλεσε τη δεύτερη φάση της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Οίκος», συλλαμβάνοντας 9 άτομα.

Μεταξύ αυτών ο 29χρονος αμυντικός της Σαραγόσα Πίτσου Ατιένθα, ο 39χρονος προπονητής Αρίτς Λόπεθ Γκαράι που απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από την Τενερίφη, ο πρώην πρόεδρος της Ουέσκα, Αγκουστίν Λασαόσα, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ουέσκα, Κάρλος Λαγκούνα και ο πρώην επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ουέσκα, Χουάν Κάρλος Γκαλίνδο.

Εκ νέου κρατείται πλέον και ο γνωστός από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και πρώην παίκτης της Ντεπορτίβο και της Ουέσκα, Ινίγκο Λόπεθ, ο οποίος συνελήφθη το πρωί μαζί με τον μάνατζέρ του Ροδρίγο Φερνάντεθ.

Ο Λόπεθ, όπως και ο Αράντα, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του Άρη Ραούλ Μπράβο ήταν ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης «Οίκος» τον περασμένο Μάιο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Οι Ραούλ Μπράβο και Αράντα θεωρούνται από την ισπανική Αστυνομία ως οι αρχηγοί της οργάνωσης που στρατολογούσε παίκτες και επηρέαζε αποτελέσματα αγώνων.

Για το «στοιχηματικό σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο» διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν ελληνική εμπλοκή.