Τελευταίος σε όλο το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης

Με 14 τέρματα παθητικό μετά από 5 αγωνιστικές στους ομίλους, ο Ολυμπιακός έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε όλο το Champions League, ενώ μαζί με την Γκενκ είναι οι μόνες ομάδες που έχουν συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό μετά από 5 αγωνιστικές.
Παρά το σπουδαίο του ξεκίνημα στο Λονδίνο και το προβάδισμα με 0-2, ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα στην φάση των ομίλων του Champions League, με την Τότεναμ να γυρίζει το ματς και να επικρατεί τελικά με 4-2.

Κάπως έτσι, οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά από την συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ με ένα κερδισμένο βαθμό είναι η ομάδα με την μικρότερη συγκομιδή από τις 32 ομάδες των ομίλων μαζί με την Γκενκ και την Λιλ (αυτές όμως σε τέσσερα παιχνίδια).

Αν ψάξει κανείς την αιτία για αυτή την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή θα σταθεί κανείς στην κακή αμυντική λειτουργία και τα πάρα πολλά γκολ παθητικό. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 14 γκολ μετά από 5 αγωνιστικές, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε καμία αναμέτρηση και έχει την δεύτερη χειρότερη αμυντική συγκομιδή και από τις 32 ομάδες του Champions League, μετά τον Ερυθρό Αστέρα που έχει δεχθεί ήδη 19 τέρματα!