Κληρώνει για το Προολυμπιακό μπάσκετ

Πραγματοποιείται σήμερα (15:00) η κλήρωση για τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα χαρίσουν και τα ισάριθμα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Σερβία, τη Λιθουανία και τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Ανδρών δεν θα αγωνιστεί στα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι ή στο Κάουνας, αλλά σε ένα από αυτά που φιλοξενηθούν στην Κροατία ή στον Καναδά.

Κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα αποτελείται από έξι ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ θα παίξουν ημιτελικό χιαστί και ο νικητής του τελικού θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα στην φάση των ομίλων μπορεί να συναντήσει μόνο ομάδες από το τέταρτο ή το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας. Δηλαδή μία εκ των Γερμανίας, Δομινικανής Δημοκρατίας, Βενεζουέλας και Καναδά και μία εκ των Νέας Ζηλανδίας, Μεξικού, Κίνας και Κορέας.

Ταυτόχρονα υπάρχει και μέριμνα για να μοιραστούν ισόνομα οι ομάδες από κάθε Ηπειρο, όσο αυτό είναι δυνατόν. Αυτό θα γίνει ως εξής:

Τα τέσσερα τουρνουά τοποθετούνται με αλφαβητική σειρά, δηλαδή: Βελιγράδι, Κάουνας, Σπλιτ, Βικτόρια… Αν λοιπόν, η Ελλάδα κληρωθεί πριν τη Ρωσία, τότε αυτόματα θα πάει στο τουρνουά του Σπλιτ και η Ρωσία στη Βικτόρια… Αντιστοίχως, το ίδιο θα ισχύσει στην κλήρωση και των υπόλοιπων ομάδων.

Όπου δεν υπάρχουν όροι και κριτήρια λοιπόν, η πρώτη ομάδα που θα κληρώνεται απο ένα γκρουπ δυναμικότητας, θα πηγαίνει στο Βελιγράδι, η δεύτερη στο Κάουνας, η τρίτη στο Σπλιτ και η τέταρτη στη Βικτόρια.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα κληρωθεί στην αρχή και θα καθοριστεί σε ποιο από τα δύο τουρνουά, του Καναδά, ή της Κροατίας θα παίξουν η Ελλάδα και η Ρωσία.

Για να καλυφθούν και κάποια γεωγραφικά κριτήρια, το Πουέρτο Ρίκο δε θα κληρωθεί σε πρώτη φάση, στο ίδιο γκρουπ με τη Βραζιλία…
Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ενός τουρνουά με περισσότερες από 3 ευρωπαϊκές ομάδες, η Γερμανία, θα αγωνιστεί στο πρώτο τουρνουά που θα υπάρχει ομάδα από τη FIBA Americas.

Επίσης το Μεξικό, δε μπορεί να κληρωθεί σε ομίλους που έχουν ήδη μία ομάδα απο τη FIBA Americas. To ίδιο ισχύει και με την Ουρουγουάη από το 6ο γκρουπ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας
1ο: Σερβία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ρωσία
2ο: Τσεχία, Βραζιλία, Ιταλία, Πολωνία
3ο: Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία, Πουέρτο Ρίκο
4ο: Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Καναδάς
5ο: Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Κίνα, Κορέα
6ο: Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Ουρουγουάη

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις