Αμανατίδης: «Οκτώ ομάδες πάνε για άνοδο»

 

Αρχικά μίλησε για τους φετινούς στόχους του ΑΟΤ: «Τα Τρίκαλα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να είναι στην Football League, μπορούν να είναι ψηλότερα και αυτός είναι ο στόχος».

Για τις ομάδες που εργάζεται είπε: «Υπάρχουν σίγουρα ιδανικές πόλεις για να δουλέψει κανείς στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα μία είναι ο Βόλος. Έχω δουλέψει και στη Νίκη και στον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι διαφορετικές ομάδες, μεγάλες ομάδες και οι δύο. Σίγουρα είναι και τα Τρίκαλα, και στην Καρδίτσα πέρασα καλά. Τις ομάδες τις φτιάχνουν οι παρέες και η πορεία. Αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα δεν μπορεί να περνάς καλά».

«Οκτώ ομάδες πάνε για άνοδο»

Για το πρωτάθλημα ανέφερε: «Είμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μία κατάσταση . Μπορεί να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν είναι για κάτι παραπάνω αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη όσον αφορά την κορυφή. Μπορώ να πω ότι οκτώ ομάδες στην άκρη του μυαλού τους έχουν την άνοδο. Καλαμάτα και Νίκη Βόλου και κυρίως η δεύτερη, μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Θα κινηθούν οι ομάδες στη μεταγραφική περίοδο και να μην το ξεχνάμε αυτό».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση υποστήριξε: «Μέχρι τις γιορτές θα δώσουν μια μεγάλη μάχη όλες οι ομάδες για να πάρουν πόντους και μετά αναλόγως θα κάνουν την ενίσχυση τους. Νομίζω ότι τον Ιανουάριο θα κριθούν τα πάντα γιατί εκεί θα γίνουν πέντε παιχνίδια και μετά θα μείνουν οι ομάδες σε ένα πιο μικρό γκρουπ για τη διεκδίκηση της ανόδου».

«Λάθος τα μικρά πρωταθλήματα»

Ο Περικλής Αμανατίδης εξέφρασε και την διαφωνία του για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό: «Δεν πιστεύω στα τόσα μικρά πρωταθλήματα. Είναι λάθος. Οι ομάδες πρέπει να βρουν την λύση, Δεν μπορούν να διώξουν τους παίκτες 31 Μαρτίου, ούτε μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες εργασίας για τους παίκτες με όρους οχταμήνου. Είναι λάθος».
Η πρόταση του; «Να γίνει ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική με 20 ομάδες. Θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη αξιολόγηση από αυτό που έγινε το καλοκαίρι. Στην πλάτη του ποδοσφαίρου έγιναν πάλι παιχνίδια. ‘Ηδη 3-4 ομάδες έχουν προβλήματα. Θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση ώστε να υπάρχει μία πιο ισορροπημένη χρηματοδότηση».

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις