«Όρθιος» με Διαγόρα στη Ρόδο, ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μένοντας στο 0-0 με τον Διαγόρα Ρόδου. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο αγωνιστικά, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτό, αλλά να μην μπορούν να βρουν «δίχτυα» σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Από την πλευρά τους, οι Ροδίτες, ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά ούτε εκείνοι κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια προσπάθειά τους, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιδόπουλο, να κρατά την εστία του ανέπαφη. Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η αναμέτρηση Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός Βόλου διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Ρόδου «Ο Διαγόρας», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από εξέδρα του γηπέδου, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Φαζό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιάρας και Λάσκαρης, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Πόζογλου (κέντρο) και τον Ντούνη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, οΤσίτας.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίχρονο
Στο 13’ το σκαφτό σουτ του Πόζογλου, μέσα από την αντίπαλη περιοχή, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Ένδεκα λεπτά αργότερα, ο Μπαρμπαρύσης μετά από ατομική προσπάθεια, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει σε παίκτη του Ολυμπιακού και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γιδόπουλου.
Διπλή χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου στο 36’. Αρχικά, το σουτ του Τσιάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Μπουτζίκου από την αριστερή πλευρά και μεταβίβαση του Κουτσιανικούλη στον πρώτο, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» του Τσέλιου. Στην επόμενη φάση, ο Ντούνης έκλεψε τη μπάλα από αντίπαλο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και με μακρινό σουτ από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέλιου.
Στο 39’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου, κατέλειξε στην αγκαλιά του Τσέλιο, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, τη σέντρα-σουτ του Ντούνη από την αριστερή πλευρά, μπλόκαρε ο Τσέλιος. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο να έχει προβάδισμα στο σκορ.

Κράτησε το «μηδέν» ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο μέρος
Δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το σουτ του Γλυνού από καλή θέση, απέκρουσε ο Γιδόπουλος, με τις γροθιές. Στο 49’ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι, απέκρουσε ο Γιδόπουλος, με τις γροθιές. Μετά από εννέα λεπτά, ο Κέρι επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Γιδόπουλο να αποκρούει για ακόμη μία φορά, με τις γροθιές. Στο 59’ το μακρινό σουτ του Αθανασίου, δεν είχε την κατάληξη που θα επιθυμούσε ο ίδιος, καθώς η μπάλα αναπαύτηκε στην αγκαλιά του Γιδόπουλου.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο υπεροχής των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε την πρώτη τελική προσπάθειά του. Στο 68’ το μακρινό σουτ του Πόζογλου, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Ρόδου. Τρία λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» του Γιδόπουλου. Στο 76’ το μακρινό σουτ του Μπαμπαρούση, μπλόκαρε ο τερματουφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι, έφυγε  εκτός εστίας.
Στο 81’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου, κατέληξε στην αγκαλιά του Γιδόπουλου. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 84’, ο Γιδόπουλος απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου, πέφτοντας στη δεξιά πλευρά της εστίας του. Έτσι, το «μηδέν» έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

MVP της αναμέτρησης ο Γιδόπουλος
Ο Νίκος Γιδόπουλος άξιζε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της αναμέτρησης, Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός Βόλου. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δημοτικό γήπεδο Ρόδου «Ο Διαγόρας». Ο πορτιέρο της Μαγνησιώτικης ομάδας είχε πολύ καλή παρουσία και με τις αποκρούσεις του κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν ανάγκη.
Αυτό, διότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν μονίμως μπροστά από τα καρέ της εστίας του Τσέλιου. Μάλιστα, σε επτά περιπτώσεις, επικίνδυνες και μη, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εκείνος που με τις παρεμβάσεις του νίκησε τους επιτιθέμενους του Διαγόρα, κρατώντας την ανέπαφη την εστία του και χαρίζοντας παράλληλα στους «ερυθρόλευκους» τον βαθμό της ισοπαλίας σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος της Football League.



Κίτρινες: 80’ Προβατίδης, 89’ Αθανασίου – 53’ Πόζογλου, 57’ Λάσκαρης, 70’ Φαζός.
Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).
Βοηθοί: Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Γούρνιας (Ανατολικής Αττικής).
4ος διαιτητής: Ατσικνούδας (Δωδεκανήσου).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Προβατίδης, Καρπαθάκης, Κέρι (87’ Πατσαρούχας), Γλυνός, Μπουρλάκης (75’ Γούλας), Αθανασίου, Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός (65’ λ.τρ. Ρόκας), Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Λάσκαρης, Τσιάρας, Ντούνης (51’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Πόζογλου (86’ Δεινόπαπας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις