Σ. Αρσένος: Στον Αλμυρό είμαστε όλοι μια “δεμένη” οικογένεια

Ο προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Στέλιος Αρσένος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε την περασμένη Κυριακή με τον Δία Δίου, αλλά και στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Διαγόρα στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος». Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «κυανολεύκων»:
«Ήξερα, όταν πήγα στον Αλμυρό, τι θα συναντούσα. Απλά πίστευα, ότι η κατάσταση θα γινόταν καλύτερη στη συνέχεια. Όταν ανέλαβα την ομάδα, ως προπονητής, δεν υπήρχε κανένα δελτίο. Είχα, όμως εμπιστοσύνη στη δουλειά μου και μου αρέσουν τα δύσκολα. Είχα μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά δεν περίμενα πως η οικονομική κατάσταση θα ήταν αυτή που βιώνει σήμερα ο σύλλογος. Κάποιοι είχαν δεσμευθεί ότι θα βοηθούσαν την ομάδα. Τελικά, δεν το έκαναν. Από την πλευρά μου φρόντισα να κάνω αυτό που έπρεπε. Να «χτίσω» μία ομάδα από την αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Αλμυρός είναι μία καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο και άποψή μου είναι, πως θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία».
Για το γεγονός ότι αυτή η ομάδα δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη της περιοχής: «Αναρωτιέμαι και εγώ γιατί συμβαίνει αυτό. Συζητώ με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και πραγματικά το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η πόλη του Αλμυρού, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν, οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην πόλη, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολύ ψηλά αυτή την ομάδα. Όχι μόνο να αγωνίζεται στη Γ’ εθνική κατηγορία, αλλά και ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Υπάρχει, όμως, ένα τεράστιο αλλά… Δεν υπάρχει ανταπόκριση και είναι μεγάλο ερωτηματικό γιατί συμβαίνει αυτό εδώ και χρόνια. Όποιος αναλαμβάνει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα, στο τέλος απογοητεύεται, γιατί δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση».
Για το πως τελικά πείστηκαν οι παίκτες να κατέβουν και να αγωνιστούν στο παιχνίδι με το Δία, το οποίο και κέρδισαν: «Την περασμένη Παρασκευή ήρθε και μας μίλησε ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο και πήραμε κάποιες υποσχέσεις από την δημοτική αρχή. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα και από κει και πέρα υπάρχει η υπόσχεση του δήμου, ότι θα βοηθήσει αυτή την ομάδα σε κάποια πράγματα, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.
Μαζευτήκαμε την Παρασκευή κάναμε προπόνηση αργά το βράδυ, υπό το φως των προβολέων, προπονηθήκαμε και το Σάββατο, είχαμε σχεδιάσει ένα πλάνο και το εφαρμόσαμε την Κυριακή στο παιχνίδι με το Δία. Επιβάλλαμε το ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα και παρότι δεχτήκαμε πρώτοι γκολ, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο για μας.
Στην αρχή της χρονιάς αυτό που με ενδιέφερε είναι να έρθουν στην ομάδα καλοί ποδοσφαιριστές, παιδιά που έχουν φιλοδοξίες και τα οποία έχουν ταλέντο. Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μία οικογένεια και αυτό το πετύχαμε. Ο ένας ποδοσφαιριστής παίζει για τον άλλον. Υπάρχει μεγάλη όρεξη, διάθεση στις προπονήσεις και έτσι πραγματικά πρέπει να λειτουργεί μία ομάδα.
Στην ομάδα προπονούνται, επίσης, εννέα παιδιά από την Ακαδημία και θέλω να τους περάσω τη φιλοσοφία, πώς πρέπει να λειτουργεί ένας ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο.
Μέσα από σκληρή δουλειά – και σε αυτό είμαι απόλυτος – έχουμε χτίσει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι γεγονός, πως περνάμε δύσκολα, όσον αφορά το οικονομικό. Υπάρχουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που κάνουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να έρθουν στον Αλμυρό για να προπονηθούν. Υπήρχαν δύο άνθρωποι στη διοίκηση που πάλευαν πραγματικά, αλλά χωρίς καμία, επαναλαμβάνω, ανταπόκριση. Από την πλευρά μας, εμείς θέλουμε κάποια επιπλέον πράγματα, όχι πολλά, για να είναι βιώσιμη η ομάδα».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Διαγόρα: «Είναι ένα ντέρμπι αυτό με τον Διαγόρα, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση που έχουν οι δύο ομάδες. Θα κριθεί στη δύναμη, στο πάθος, ποια ομάδα θέλει περισσότερο τη νίκη, αλλά και ποια ομάδα θα έχει σωστό πλάνο και τακτική στο παιχνίδι της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις