Οφείλει να… σηκώσει κεφάλι ο Ολυμπιακός Βόλου

Μπορεί ο Ολυμπιακός μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα με τον Πανιώνιο να είχε ουσιαστικά αποχαιρετήσει το Κύπελλο Ελλάδος, δεν επιτρέπεται, όμως, από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως τόνισε και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία, Σάββας Καριπίδης, να πραγματοποιούν τόσο κακή εμφάνιση και να διασύρονται με 6-0 από τους «κυανέρυρθους» στη Ν. Σμύρνη.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν τραγική, με την ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» να είναι κάκιστη και δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως η ομάδα αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, τη στιγμή που έπαιξαν έξι νέα πρόσωπα, σε σχέση με το σχήμα που παρατάχθηκε την περασμένη Κυριακή στη Ρόδο στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Διαγόρα.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν όφειλαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να μην επιτρέψουν στον Πανιώνιο να τους διασύρει. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε τους νεαρούς Πριόνα και Κλεμέντε, οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν την εμπειρία και τις δυνατότητες, πιστεύουμε, να ανταποκριθούν απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της.

Ο Πανιώνιος είχε συνολικά 24 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 17 ήταν στο στόχο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική, στο 87’ τον Κουτσιανικούλη. Να σκεφτεί κανείς, πως και ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που μόλις ένας παίκτης από τους έντεκα που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν στην ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι αυτό θα πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί και η ομάδα να ανασυνταχθεί γρήγορα, καθώς την Κυριακή την περιμένει ένα ακόμη δύσκολο ματς με αντίπαλο το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες, προκειμένου η ομάδα να μην χάσει την επαφή της με τις ομάδες της κορυφής και όπως τόνισε και ο Σάββας Καριπίδης στις δηλώσεις τους, οι «ερυθρόλευκοι» στις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να παρουσιαστούν δυνατοί σ’ ένα ματς πολύ κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις