Γράφας: «Είμαστε Αιγάλεω και θέλουμε να κερδίσουμε»

 

-Για το τι έφταιξε και το Αιγάλεω δεν πηγαίνει καλά, αν και ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες και ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του;

«Πράγματι το Αιγάλεω ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες αυτό το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι δεν έχουν βγει τα πράγματα στην ομάδα όπως τα είχαν σχεδιάσει. Πιστεύω και ευελπιστώ, όμως, σε ένα καλύτερο μέλλον, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα με υγιέστατη διοίκηση. Κάτι που είναι δύσκολο να βρεις στις μέρες μας. Νομίζω ότι μέσα από πολλή δουλειά και συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης πραγμάτων πιστεύω ότι το Αιγάλεω θα βρει το δρόμο του. Τώρα δεν θέλω να μείνω στο τι έγινε πριν από εμένα… Σίγουρα όταν μια ομάδα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις και στην πορεία τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, πάντα κάποιο πρόβλημα υπήρχε… Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε το σήμερα και το μετέπειτα για το πώς θα φέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει».

-Για την πίεση που υπάρχει στο πρωτάθλημα της Football League:

«Αυτό το πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει κεντρίσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και από αυτό της Σούπερ Λίγκας 2. Βλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες, που έχουν μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό το κάνει πολύ ωραίο. Κατά την άποψη μου θα κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον και στην κορυφή και στην ουρά για την αποφυγή του υποβιβασμού».

-Για το αν το έμψυχο υλικό του Αιγάλεω είναι αυτό, που υπολόγιζε:

«Είναι ικανό… Υπάρχουν παιδιά με εμπειρία και ποδοσφαιριστές με παραστάσεις ίσως, όμως, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά συνήθως κάτι φταίει. Εγώ προσωπικά μαζί με τους ποδοσφαιριστές αυτές τις δέκα ημέρες που είμαι στην ομάδα κοιτάμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση και μέσα από οργανωμένη δουλειά να βρούμε το δρόμο μας και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε»

-Για τον κόσμο του Αιγάλεω που είναι απαιτητικός και το τι έχει εισπράξει, ενδεχομένως και ένα άγχος προς κάποιους παίκτες;

«Το Αιγάλεω ως μεγάλη ομάδα έχει αρκετό κόσμο, που την ακολουθεί είτε εντός είτε εκτός έδρας. Όταν μιλάμε για μια ομάδα για τέτοιες ομάδες οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και η πίεση. Όμως η πίεση είναι μέρος της δουλειάς μας. Και των προπονητών και των ποδοσφαιριστών και θα πρέπει να διαχειριζόμαστε και αυτή την κατάσταση. Άλλωστε δεν υπάρχει σε οποιαδήποτε ομάδα να μην έχεις μια δεδομένη πίεση, πόσο μάλλον όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως το Αιγάλεω, που στο παρελθόν έχει πετύχει μεγάλα πράγματα».

-Για το αν ο κόσμος προσαρμόζεται στο σημερινό Αιγάλεω σε σχέση με την ομάδα, που έβγαινε στην Ευρώπη:

«Αυτό είναι ένα άλλο Αιγάλεω… Θα πρέπει με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με τη λογική που έχει η ομάδα κάθε χρονική περίοδο να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε τη βελτίωση και το καλύτερο. Είναι άλλο αυτό το Αιγάλεω και άλλο του παρελθόντος».

-Για την εκτός έδρας νίκη του Αιγάλεω απέναντι στον Θεσπρωτό και τι σημαίνει για τη συνέχεια:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα του Θεσπρωτού είναι μια ικανή ομάδα, έχει πάρει αποτελέσματα μέσα στη Βέροια, μέσα στο Βόλο. Είναι πλασματική η προτελευταία θέση στη βαθμολογία, είναι ανταγωνιστική ομάδα. Το γκολ του Τσιλιγκίρη μπήκε την κατάλληλη στιγμή, όταν ο αντίπαλος δεν έχει χρόνο να αντίδραση, ήταν καλή η ομάδα μας και δίκαιη η νίκη του Αιγάλεω. Θα έλεγα ήταν μια νίκη-ανάσα, μια νίκη ψυχολογίας. Όταν έρχεσαι από άσχημα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα. Ήταν ότι έπρεπε αυτό το αποτέλεσμα στη φάση, που βρισκόμαστε».

-Αν η διοίκηση του είπε έλα να αναλάβεις για να σώσεις την ομάδα ή να ανέβει:

«Η βαθμολογία δείχνει ότι όλες οι ομάδες είναι κοντά για να πρωταγωνιστήσουν αλλά και για να κινδυνέψουν. Όταν ανέλαβε η ομάδα ήταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για να σωθούμε ή να ανέβουμε. Πάμε να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το πιο σημαντικό είναι πως εδώ στην Ελλάδα με δύο καλά αποτελέσματα λέμε άλλους στόχους, άρα πρέπει να πατάμε στο έδαφος…».

Για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο:

«Με την παύση του πρωταθλήματος θα πάμε με τη λογική των προσθαφαιρέσεων, αφού έχουμε εντοπίσει τυχόν προβλήματα, θα κάνουμε ενίσχυση εκεί που χρειάζεται, αφού έχουμε και μια υγιέστατη διοίκηση, όπως προείπα, που θα ακολουθήσει αυτό το πλάνο»

-Για το αν δίκαια είναι μπροστά στη Football League Τρίκαλα και Ιωνικός και θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος:

«Αυτές οι ομάδες δείχνουν μια σταθερότητα από την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό τις χαρακτηρίζει. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι σίγουρα θα είναι αυτές και μόνο αυτή τη στιγμή. Έχουν ένα προβάδισμα και δείχνουν ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Όλες οι ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα απ’ όλες… Αυτό πιστεύω».

-Για το επόμενο ματς του Αιγάλεω με τον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο ήταν προπονητής στην αρχή της σεζόν:

«Δεν τίθεται θέμα ρεβάνς, επαγγελματίες είμαστε. Είμαστε Αιγάλεω και θέλουμε να κερδίσουμε, όπως κάθε αγώνα. Σίγουρα έχει μικρές ιδιαιτερότητες αυτός ο αγώνας… Είμαστε στο Αιγάλεω, είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε να κερδίσουμε απέναντι σε μια ικανή ομάδα με υψηλούς στόχους».

-Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2:

«Είναι ένα πρωτάθλημα ταλαιπωρημένο. Πέρασε από πολλές δοκιμασίες θα είναι όμως με ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες, που οδηγούν την κούρσα έχουν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, χωρίς να σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Και ο Απόλλων Σμύρνης και τα Γιάννενα έρχονται με τον αέρα της παραπάνω κατηγορίας και δείχνουν σταθερότητα. Θέλω να πω και κάτι για την ουρά, όμως, όσο παρακινδυνευμένο κι αν ακούγεται αυτό… Ο Απόλλων Πόντου είναι μια ικανή ομάδα, αν αντέξει σε οικονομικά προβλήματα, νομίζω ότι έστω και δύσκολα θα πετύχει το στόχο του, που είναι η παραμονή. Στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Γενικά είναι έμπειρη ομάδα, που μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις…».

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις