Λιάνης: «Η ΕΕΑ έκλεινε τα μάτια της παλιά, τώρα κινήθηκε άμεσα»

Μοιράσου το άρθρο

Με ψυχραιμία όλα θα πάρουν το δρόμο τους σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Λιάνης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται να δυναμιτίζουμε το κλίμα κάθε Κυριακή.

Ο άλλοτε Υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν διαταράζουν την τάξη του ελληνικού πρωταθλήματος και καθιστούν πρωταγωνιστή τις παρασκηνιακές κινήσεις και όχι τους παίκτες.

Επιπλέον, τόνισε ότι τον κάνει καχύποπτο ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού κινήθηκε τόσο γρήγορα για αυτή την υπόθεση ενώ με άλλες είχε κλειστά μάτια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση των καταγγελιών του Ολυμπιακού εναντίον ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Το βλέπω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Θα τραβήξει το δρόμο της η έρευνα αυτή. Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε στο ποδόσφαιρο το μέγιστο αγαθό είναι ότι δε θα πρέπει να διασαλεύουμε με διάφορους τρόπους την τάξη του.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση και δεν είναι δυνατόν να ταράζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα κάθε Κυριακή από τις συμπεριφορές των παραγόντων. Αυτό έχει γίνει πια μόδα. Είναι κάτι που δε θα αφήσει το ποδόσφαιρο σε ησυχία. Αυτό που ζητάει το ποδόσφαιρο είναι η ειρήνη μεταξύ των γνωστών μεγάλων προέδρων.

Νόμοι εφαρμόζονται μονομερώς ως πέλεκυς σε ομάδες όπως ο Ηρακλής, όπου πλήρωσε δύο φορές ένα πράγμα που έοχυν διαπράξει σχεδόν όλες οι ομάδες. Γιατί τιμωρήθηκε μόνο μια ομάδα; Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς μεγάλος εάν χρώσταγε λεφτά; Ποτέ. Με κάνουν καχύποπτο όλα αυτά.

Η γνώμη μου είναι να μείνουμε ψύχραιμοι ώστε να εξεταστούν τα θέματα και να μην έχουμε κάθε Κυριακή το νου μας πως θα υπονομεύσουν το πρωτάθλημα που είναι κάπως καλύτερο από τις υπόλοιπες χρονιές.

Όλα αυτά που συμβαίνουν με ανησυχούν και με κάνουν δύσπιστο. Δεν γίνεται όμως κάθε Κυριακή να εξετάζουν υποθέσεις που είναι πίσω από τη σκηνή. Δε γίνεται να ασχολούμαστε με τους κομπάρσους και όχι με τους πρωταγωνιστές».

Την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Για τα μάτια του κόσμου είναι. Η Επιτροπή δεν ενδιαφέρθηκε για ουσιώδη θέματα τόσα χρόνια και έκλεινε τα μάτια της, τώρα έχει ανοιχτά μάτια και βιάζεται κιόλας. Εμένα αυτά με ανησυχούν. Δεν λέω να μην τιμωρηθεί εάν αποδειχθούν όλα αυτά. Κανείς δεν ασχολείται με τους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες αλλά με το παρασκήνιο. Σκοπός είναι πως θα κλέψει ο ένας από τον άλλον. Φέτος στο Πρωτάθλημα βλέπω δυο ομάδες που ξεχωρίζουν, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι τέλους. Ας είμαστε ψύχραιμοι και δεν είναι κακό να πάρει το Πρωτάθλημα μια ομάδα δυο φορές».

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις