Δυνατές “μονομαχίες” στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ

Στον Αλμυρό διεξάγεται το σπουδαιότερο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑΘ, όπου αύριο Κυριακή «συγκρούονται» ο ΓΣΑ και ο Ίωνας. Τα υπόλοιπα ματς του 1ου ομίλου διεξάγονται σήμερα και μεταξύ άλλων παίζουν Νίκαια 2012-Αγριά, ΓΣ Βόλου-ΑΕΒΔ και Αιολικός-Ελευθεριακός.

ΓΣ Αλμυρού-Ίωνας
Την Κυριακή πραγματοποιείται το πιο δυνατό ματς της 8ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στο κλειστό γυμναστήριο του Αλμυρού στις 17.00 «μονομαχούν» ο τοπικός ΓΣΑ και ο Ίωνας.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε φανταστική κατάσταση. Μετά από επτά αγωνιστικές παραμένουν οι μόνοι που δεν έχουν υποστεί ακόμη ήττα και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.
Στην αντίπερα όχθη ο Ίωνας βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Οι τελευταίες επιτυχίες τον έχουν ανεβάσει στην 5η θέση ανοίγοντας την όρεξή του για πλέι οφ. Ο Λάμπρος Πρέκας δεν υπολογίζει στους Δημήτρη Τζήμα και Χρήστο Βασιλείου, που είναι τραυματίες.

Νίκαια 2012-Αγριά
Η Αγριά ακόμη πληρώνει την εντός έδρας ήττα από τον ΓΣ Αλμυρού στο ντέρμπι κορυφής, με συνέπεια να έχει υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Ωστόσο σήμερα διακυβεύεται σε κάποιο βαθμό και η δεύτερη θέση, αφού στο κλειστό «Ι. Πατάκης» κοντράρει τη Νίκαια 2012, με την οποία έχει το ίδιο ρεκόρ (6-1). Όποια ομάδα νικήσει σήμερα θα παραμείνει μόνη στο δεύτερο σκαλοπάτι του πίνακα και ως εκ τούτου, άρα πρόκειται για πολύ σημαντικό αγώνα.
Ο Σπύρος Ρόσσιος ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του μετά το χειρουργείο στον πρόσθιο χιαστό και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή σήμερα. Αντιθέτως θα λείψει ο Θωμάς Χαρχαρής, που απουσιάζει στο εξωτερικό.

Αιολικός-Ελευθεριακός
Βολιώτικη αναμέτρηση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, όπου κοντράρονται Αιολικός και Ελευθεριακός. Οι δύο ομάδες ακολουθούν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες.
Από τη μια μεριά οι «γαλάζιοι» φιγουράρουν στην 4η θέση της βαθμολογίας με πέντε νίκες και δύο ήττες. Μάλιστα αν κερδίσουν τον αγώνα θα φτάσουν τον ηττημένο του ζευγαριού Νίκαια 2012-Αγριά, που βρίσκονται έναν βαθμό παραπάνω και σήμερα αναμετρώνται μεταξύ τους.
Στον αγωνιστικό τομέα θα απουσιάσει ο Παπανικολάου, που βρίσκεται εκτός Βόλου. Από την άλλη πλευρά οι «πορτοκαλί» μόλις την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισαν την παρθενική τους επιτυχία, γεγονός που ανέβασε την ψυχολογία τους. Έτσι σήμερα ευελπιστούν να πετύχουν τη δεύτερη σερί νίκη τους.

ΓΣ Βόλου-ΑΕΒΔ
Την ίδια ώρα (17.30) διεξάγεται και ένα ακόμη βολιώτικο ντέρμπι. ΓΣ Βόλου και Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» με τους δύο «μονομάχους» να επιζητούν το ροζ φύλλο.
Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στις επιτυχίες επί του Κεραυνού και θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο η ομάδα του Κώστα Σιδηρόπουλου ψάχνει νίκες, προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση. Πάντως ο Βολιώτης τεχνικός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα με τις απουσίες των τραυματιών Άγγελου Καλιντζέου και Λέντζο Γκιοκάι, ενώ αμφίβολοι για τον ίδιο λόγο θεωρούνται οι Φώτης Πουλίτσης και Γιώργος Στρατάκης.
* Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΚΑΘ οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
1ος όμιλος
Σάββατο 7/12
Κλ. «Ι. Πατάκης» 17.00 Νίκαια 2012-Αγριά, διαιτητές: Γεωργούλης, Καραχρήστος Ν.
Κλ. Αγίου Θωμά 17.30 Κεραυνός-Φοίβος, διαιτητές: Κοντογιάννης, Καραχρήστος Ι.
Κλ. Ν. Ιωνίας 17.30 Αιολικός-Ελευθεριακός, διαιτητές: Μπουγλός Ι., Παπαγιώτης, γραμματεία: Μαριτσούδη, Μαντούδης, Μαυρομιχάλης.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 ΓΣ Βόλου-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Τσουμαχίδης Τσάλας Γ., γραμματεία: Βούλγαρης, Πασιάς, Πολύζος.
Κλ. Αγίου Θωμά 19.30 Αστέρας Λαρ.-Σπάρτακος, διαιτητές: Κοντογιάννης, Λυτροσυγκούνης.
Κυριακή 8/12
Κλ. Αλμυρού 17.00 ΓΣ Αλμυρού-Ίωνας, διαιτητές: Γιαννουλής, Αβραμίδου, γραμματεία: Ανδριοπούλου, Μαυρομιχάλης, Καροτσάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις