Επιτυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου (photos)

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού ήταν η σημερινή και όλα τα σχολεία της Ελλάδος ακολουθώντας απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οργάνωσαν αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια μαθήτριες και μαθητές να μπολιαστούν με το …γλυκό σαράκι του αθλητισμού και να τον καταστήσουν τρόπο ζωής.
Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου προγραμμάτισε και υλοποίησε στο φιλόξενο χώρο του Γ.Σ. Βόλου σειρά δράσεων με υπεύθυνους τους καθηγητές φυσικής αγωγής Δημήτρη Σπανόπουλο και Κωσταντίνο Παπακρίβο και επικεφαλής τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κα Νίκη Ρηγάκη...

…Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως συμμετείχαν όλα τα παιδιά κάτω από την εποπτεία των καθηγητών τους.
Πραγματοποιήθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και διαγωνισμοί τριπόντων και ελευθέρων βολών. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν δώσει στις ομάδες ονόματα Ολυμπιονικών.

της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Επίσης, έγιναν αγώνες στίβου (ταχύτητα, μήκος, αντοχή), ενώ στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και κότινοι.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και δύο Ολυμπιακά αθλήματα, την πάλη και την άρση βαρών
Έτσι, ο πρωταθλητής-μαθητής της Β’ τάξης Γυμνασίου Γιώργος Μπορτσέλης παρουσίασε μαζί με τον πατέρα του γνωστό Βολιώτη προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου κ. Χαράλαμπο Μπορτσέλη το Ολυμπιακό άθλημα της άρσης βαρών, ενώ Βολιώτες πρωταθλητές του Παλαιστικού Ομίλου Βόλου με τους προπονητές τους Στάθη και Δημήτρη Τσουμπουσλή έκαναν δεκάλεπτη επίδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος της πάλης.
Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, κοινωνιολόγος κα Νίκη Ρηγάκη δήλωσε στο goalpost.gr: «Στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας για το σχολικό αθλητισμό, το σχολείο μας φιλοξενήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Γ.Σ.Βόλου. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Γ.Σ.Βόλου κ. Αντώνη Χιώτη και τη διοίκηση του ιστορικού σωματείου για την άψογη φιλοξενία.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ.κ. Δημήτρη Σπανόπουλου και Κωνσταντίνου Παπακρίβου έκαναν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε αγώνες επίδειξης τα Ολυμπιακά αθλήματα της πάλης και της άρσης βαρών. Μάλιστα την επίδειξη της άρσης βαρών την έκανε ο μαθητής του 3ου Γυμνασίου και πρωταθλητής του αθλήματος Γιώργος Μπορτσέλης.
Προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά παράλληλα με τα μαθήματα ν’ αγαπήσουν και τον αθλητισμό καθιστώντας την άθληση τρόπο ζωής. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστέκονται και ιδιαίτερα τον ΠΑΟ Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου που συμμετείχαν στις σημερινές επιδείξεις».

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Δημήτρης Σπανόπουλος τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Γ.Σ. Βόλου για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξε, καθώς και τη Διευθύντρια του Σχολείου μας κα Νίκη Ρηγάκη για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την άθληση των παιδιών καθώς και για την άψογη συνεργασία μας.
Σήμερα, σχεδόν όλα τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Βόλου είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να δοκιμάσουν νέα αθλήματα και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν τη μεγάλη αξία του αθλητισμού, βάζοντας τον για τα καλά στην καθημερινότητά τους».

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Κώστας Παπακρίβος τόνισε: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση καθιερώθηκε από πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως συμμετέχουν όλα τα παιδιά του σχολείου. Μάλιστα για τους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται σε συλλόγους, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.
Μακάρι ανάλογες εκδηλώσεις να γίνονται πολύ πιο συχνά σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού αναμφίβολα μια φορά το χρόνο δεν είναι αρκετή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις