Τσακίρης: “Κι εγώ πούλησα το προπονητικό κέντρο στον Αλαφούζο”

O πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, που το 2013 προχώρησε στην πώληση του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» που χρησιμοποιούσαν οι «κυανέρυθροι» στον Παναθηναϊκό μλησε στο «Metropolis 95,5», με αφορμή την υπό διερεύνηση από την Επιτροπή Επαγγεματικού Αθλητισμού καταγγελία, του Ολυμπιακού για την σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, που αφορούν την αγορά των εγκαταστάσεων της Ξάνθης από ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη και σε σχέσεις που έχουν οι ετιρείες των δύο συγγενικών προσώπων.

Ο Κ. Τσακίρης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εχω παρακολουθήσει την ιστορία των καταγγελιών του Ολυμπιακού. Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει όλος αυτός ο χαµός. Νοµικός δεν είµαι, αλλά εξ όσων γνωρίζω είναι νόµιµο αυτό που συμβαίνει.

Το προπονητικό κέντρο µπορεί να ανήκει σε κάποιον που είτε ο ίδιος, είτε ο ανιψιός του ή ο θείος του, έχει δική του ομάδα. ∆εν µπορεί κάποιος να έχει δυο ΠΑΕ.

Εγώ όταν πούλησα το «Απήλιον» στον Αλαφούζο είχα ακόμα το 20 µε 22% (σ.σ. στο ηχητικό της συνέντευξης ακούγεται να λέει ο κ. Τσακίρης ότι δεν ήταν μέτοχος εκείνη την περίοδο, ωστόσο επικοινώνησε µε το Metropolis 95,5 λίγο αργότερα και διευκρίνισε ότι είχε στην κατοχή του το ποσοστό που αναφέρεται). Τότε και ο Πανιώνιος χάρηκε πολύ γιατί ήταν δυσβάσταχτο το κόστος. Όταν ολοκληρώθηκε το deal, ο Πανιώνιος έφυγε, δεν έκανε προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο γιατί δεν το ήθελαν οι προπονητές του Πανιωνίου.

Ήταν καθαρά αγωνιστικό το θέµα, αφού νοµικό πρόβλημα δεν υπήρχε.

Ακόµη και ο νόμος για την πολυιδιοκτησία που λέει ότι δεν µπορεί να έχουν ΠΑΕ άνθρωποι που συνδέονται µε συγγένεια μέχρι δευτέρου βαθμού, παρακάμπτεται πολύ εύκολα. Εχω φίλους και ανθρώπους που εμπιστεύομαι πιο πολύ και από συγγενείς και θα μπορούσα µέσω αυτών να πάρω και µία δεύτερη ΠΑΕ και να είµαι απολύτως νόµιµος.

Ο κ. Σαββίδης είναι ένας πάρα πλούσιος επιχειρηματίας µε απεριόριστο μπάτζετ νοµικών συμβούλων. ∆εν πιστεύω ποτέ ότι θα μπορούσε και θεωρώ αστείο να έκανε τέτοιο σφάλµα.

Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Κωστούλα που είπε µακάρι να ερχόταν κάποιος να πάρει το Εµιλέον (σ.σ. προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού), ακόµη και ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης. Πολύ καλά τα λέει. ∆εν υπάρχει κανένα θέµα. Εκτός αν οι νοµικές µου γνώσεις είναι λάθος, αν και νομίζω ότι αυτό το ξέρω αρκετά καλά».

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις