Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό η νίκη με Αιγάλεω (pregame)

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό παιχνίδι με το Αιγάλεω, το οποίο θα αρχίσει στις 15.00 στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Μετά και τη χθεσινή νίκη των Τρικάλων στην Καλαμάτα, η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ήδη έχουν μείνει πίσω από τις ομάδες της κορυφής και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν τη διαφορά από τις κορυφαίες θέσεις να μεγαλώνουν κι άλλο.
Το βολιώτικο συγκρότημα αφήνει πίσω του την κακή εμφάνιση και την βαριά ήττα από τον Πανιώνιο στο Κύπελλο με 6-0 και έχει στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στο σημερινό παιχνίδι με το Αιγάλεω, την ομάδα που προπονεί ο Θωμάς Γράφας, μέχρι πρότινος προπονητής του Ολυμπιακού, πριν αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος.
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα της Φούτμπολ Λιγκ και τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης, 11 βαθμούς πίσω από τα Τρίκαλα (έχουν ένα ματς περισσότερο) που βρίσκονται στην κορυφή και έξι από τον Ιωνικό που ακολουθεί στη 2η θέση.
Το σημερινό παιχνίδι με το Αιγάλεω είναι δύσκολο, όπως κι όλα τα ματς της κατηγορίας, ωστόσο, ο Ολυμπιακός πάει να αγωνιστεί επιθετικά με στόχο τους τρεις βαθμούς. Αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στη δύναμη, στο πάθος που θα βγάλουν οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να καλούνται να δείξουν χαρακτήρα.
Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ξεκουράστηκαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές, ενόψει του σημερινού αγώνα, ενώ στην αποστολή για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι με την Ιεράπετρα, συμπεριλήφθηκε ο Ιμπάν Ράντι. Ο έμπειρος επιθετικός αποθεραπεύτηκε πλήρως και είναι θέμα προπονητή να αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα.
Ο Αντώνης Τσιάρας εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής και θα απουσιάσει. Ο Θωμάς Γραικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το Αιγάλεω
Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται το Αιγάλεω μετά από 10 αγωνιστικές. Έχει 11 βαθμούς στο ενεργητικό του και βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης. Βέβαια, οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές, όταν για παράδειγμα η 4η της βαθμολογίας Καβάλα, έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από το Αιγάλεω.
Η ομάδα του Θωμά Γράφα προέρχεται από σπουδαίο «διπλό» στην Ηγουμενίτσα επί του Θεσπρωτού, το οποίο σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Το Αιγάλεω μετρά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι έδρας είχε ηττηθεί με 2-0 από τον Διαγόρα, στο ντεμπούτο του Θωμά Γράφα στον πάγκο.
Ο Αθηναίος τεχνικός θα βρεθεί σήμερα αντίπαλος του Ολυμπιακού για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής ο Ρούσσος
Ο Θανάσης Ρούσσος της ΕΠΣ Κορινθίας ορίστηκε να διευθύνει τον σημερινό αγώνα. Βοηθούς θα έχει τον Νίκο Τριαντάφυλλο από την ίδια Ένωση και τον Γιάννη Καραλή της ΕΠΣ Ηλείας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης που ανήκει στην ΕΠΣ Πειραιά και παρατηρητής διαιτησίας ο Νίκος Χρονόπουλος από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις