Δύο πέναλτι έκριναν το αποτέλεσμα Βόλος-Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό

Δύο εκτελέσεις πέναλτι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα του Βόλου με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τον οποίο έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάννη στο 7’ και ο Βόλος να ισοφαρίζει με πέναλτι του Μουνίθ στο 35’.

Οι «κυανέρυθροι» στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό, που ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά σταδιακά ο Βόλος ισορρόπησε το παιχνίδι και χωρίς να έχει τις μεγάλες φάσεις προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους «πράσινους». Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, πάντως, ήταν εκείνη που στις καθυστερήσεις έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» από το Πανθεσσαλικό.

Ο Χουάν Φεράντο κλήθηκε να παρατάξει την ομάδα του χωρίς «καθαρόαιμο» φορ, καθώς ο Γέντρισεκ ήταν τραυματίας και ο Μάντζης τιμωρημένος.

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, έβαλε τους Γιάννη Μπουζούκη και Δημήτρη Κολοβό μπροστά από τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος εκτελούσε χρέη αντι-Κουρμπέλη.

Τα δύο «φτερά» του Παναθηναϊκού, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ξεκίνησαν καλά.

Μάλιστα, μόλις στο 6’ ο πρώτος κέρδισε πέναλτι από τον Στέργιο Δημόπουλο (οι “κυανέρυθροι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Μανούχο για την απόφασή του)και ακριβώς με τη συμπλήρωση 7 λεπτών, ο δεύτερος άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός είχε μερικές αξιόλογες επισκέψεις με φόντο το δεύτερο γκολ, ωστόσο όπως συνηθίζει την εφετινή σεζόν, τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.

Μοιραία, από το 25’ και μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, ο Βόλος αύξησε πολύ τις τελικές του και το σημαντικότερο ισοφάρισε με πέναλτι του Χουάν Μουνίθ στο 34’ (το κέρδισε ο Ζοάο από τον Χρήστο Δώνη).

Στα πρώτα 45 λεπτά οι τελικές ήταν 6-4 και η κατοχή 42%-58%.

Ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, όμως δεν γυάλιζε το μάτι του. Η κατοχή μετατράπηκε σε 62% για την ομάδα του Δώνη, ενώ και οι τελικές ήταν υπέρ της (14-12).

Η είσοδος των Ζοάο Νούνες και Χουάν Χοσέ Περέα βελτίωσε την εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως δεν έδειχνε να πιστεύει στη νίκη.

Ο Ούφε Μπεκ πέρασε αντί του Ματίας Γιόχανσον και από το 76ο λεπτό ο Εμάνουελ Ινσούα έγινε τρίτος στόπερ, ο Δανός πήρε την αριστερή πτέρυγα, ο Χατζηγιοβάνης τη δεξιά και οι Νούνες, Μπουζούκης, Χ. Δώνης προσπαθούσαν να απειλήσουν από τον άξονα.

Στον αντίποδα, ο Φεράντο έβαλε τον Τσαούση αντί του Μπαλογιάννη και τον Λύρατζη στη θέση του Ζοάο.

Οι «πράσινοι» είχαν αξιόλογες επισκέψεις και τελικές από πλεονεκτική θέση σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κίτρινες: Τσίκα, Μαξ, Δημόπουλος, Μελίσσα – Κολοβός, Γαιόχανσον.
Διαιτητές
: Μανούχος (Αργολίδας).
Βοηθοί
: Κούλα (Ξάνθης), Σινιοράκης (Χανίων).
4ος διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας).
ΒΟΛΟΣ
: Μελίσσας, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ, Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης), Ζοάο (85’ Λύρατζης), Τόρες, Μουνίθ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον (76’ Μπεκ), Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Κολοβός (46’ Περέα), Χ. Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις