Νομικά ανυπόστατο το -6 σε ΟΦΗ και Νίκη Βόλου!

Με φωτογραφική διάταξη στον ΚΑΠ ερασιτεχνών τον περασμένο Ιούνιο, που δεν υποστηρίζεται νομικά η ΕΠΟ, επέβαλλε ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου.

Το άρθρο-πατέντα που πρόσθεσαν στον ΚΑΠ ερασιτεχνών, στην ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι και με βάση το οποίο οι ποινές έδρας ή αφαιρέσεις βαθμών από μια ΠΑΕ, μεταφέρονται στο μητρικό σωματείο (σ.σ. ερασιτέχνης) έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Τόσο ο ΟΦΗ όσο και η Νίκη Βόλου κληρονόμησαν από το πουθενά τιμωρία αφαίρεσης -6 βαθμών για την αποχώρησή τους από την Super League την περασμένη σεζόν, ποινή που δεν μπορεί να υποστηριχτεί σε νομικό επίπεδο.

Βλέπετε δε θα υπήρξε κανένα θέμα νομιμότητας εάν οι δύο αυτές ομάδες επέλεγαν αντί της Γ’΄Εθνικής, να αγωνιστούν στην Football League. Με τη λύση της εταιρίας και την επανεκκίνηση από την τρίτη εθνική κατηγορία, η διάταξη αυτή που πέρασε από το παράθυρο, μπάζει νερά.

Κι αυτό διότι επί της ουσίας καταργεί την αυτοτέλεια του νεοϊδρυθέντος νομικού προσώπου, κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών και διατάξεων. Τι έκαναν δηλαδή στην ΕΠΟ; Αποφάσισαν να τιμωρείται άλλος για μια ποινή που επιβλήθηκε σε άλλο πρόσωπο.

onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις