Γραμμένος: “Από τότε που μπήκε το VAR στην Ελλάδα δέχθηκε ανελέητη επίθεση”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική «δίκη στο OPEN» σχολίασε την εγκατάσταση του συστήματος του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το κόστος λειτουργίας του, την προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ ενώ τόνισε πως το ποδόσφαιρο έχει γίνει καλύτερο με την προσθήκη του VAR.
Αναλυτικά όσα τόνισε:
Δεν είχε προβλεφθεί από την διακήρυξη της σύμβασης η γραμμή του οφσάιντ. Η ομοσπονδία από την αρχή δεν είχε λάβει γνώση. Την προκήρυξη την είχε αναλάβει το υπουργείο. Δεν υπήρχε πιστοποιημένη γραμμή από την ΦΙΦΑ όταν είχε ανακοινωθεί. Η πιστοποίηση σε τρισδιάστατη μορφή ήρθε το Σεπτέμβρη του 2019, με μη πιστοποιημένη γραμμή του οφσάιντ δεν μπορεί να γίνει χρήση στο VAR. Δεν έχουν όλες οι χώρες γραμμή οφσάιντ. Πιθανόν να επηρεάζονται οι διαιτητές από την γραμμή του τηλεοπτικού παρόχου, όμως οι διαιτητές πρέπει να κρίνουν χωρίς την γραμμή αν υπάρχει οφσάιντ. Ήδη έχουμε κάνει μια κουβέντα ήδη έχουμε μια κοστολόγηση και της επομενες μέρες θα δούμε αν είναι εφικτό να μπει.
Οφείλουμε να δούμε και να αξιολογούμε την χρησιμότητα του νέου εργαλείου που έχουμε στα χέρια μας του VAR. Τείνουμε να ξεχάσουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών. Τα λάθη υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Το μεγάλο ζητούμενο ήταν το πρωτάθλημα να αρχίσει με το VAR, έγινε προσπάθεια να αρχίσει από την πρώτη αγωνιστική. Είμαι αναρμόδιος να απαντήσω για το κόστος του VAR.
Η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε για το κόστος του VAR η ομοσπονδία είναι αναρμόδια να αναλάβει το κόστος. Το κόστος του VAR δεν το αντεχε η ΕΠΟ για την πενταετία.
Θα απευθύνουμε στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής για το κόστος της γραμμής του οφσάιντ.
Το VAR κοστίζει 5.000 ανά αγώνα προ του ΦΠΑ.
Το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο, έχετε μετρήσει πόσα είναι τα διαιτητικά σφάλματα που διόρθωσε το VAR, στις 3 πρώτες αγωνιστικές το VAR διόρθωσε 17 λάθη, να βάλουμε στην ζυγαριά τα οφέλη του VAR και τα αρνητικά του. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να λέμε μόνο τα αρνητικά αγνοώντας πλήρως τα θετικά.
Το VAR λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα, σε όλες τις χώρες γίνονται λάθη, τι πρέπει να κάνουμε να ισοπεδώσουμε πλήρως την τεχνολογία, πρέπει να τύχει μιας επιείκειας η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Από την πρώτη μέρα που μπήκε το VAR στην Ελλάδα έτυχε μιας ανελέητης επίθεσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις