Οι “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και ποιοι συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11/12) και το δεύτερο μισό της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι 14 ομάδες από τις συνολικά 16 ομάδες που θα συνθέσουν την πρώτη φάση των νοκ-άουτ ήταν γνωστές από την Τρίτη (10/12) κι έτσι το βράδυ της Τετάρτης μάθαμε τις υπόλοιπες δύο.
Ο λόγος για τις Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αταλάντα που συμπλήρωσαν έτσι τις Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπάγερν (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Λειψία (Γερμανία), Βαλένθια (Ισπανία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Τότεναμ (Αγγλία), Νάπολι (Ιταλία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Λιόν (Γαλλία), Τσέλσι (Αγγλία).
Να σημειώσουμε ότι η κλήρωση των «16» του Champions League θα γίνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στη Νιόν (13:00). Οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων θα τεθούν αντιμέτωπες με αυτές που κατέλαβαν τη 2η θέση.
Φυσικά δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρουπ, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα.
Επίσης οι ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων θα αγωνιστούν εκτός έδρας στο πρώτο ματς ενώ θα είναι γηπεδούχες στους αγώνες ρεβάνς.
Ακόμη να πούμε οτι κλήρωση για τους «32» του Europa League (στην οποία θα μετάσχει και ο Ολυμπιακός) θα γίνει και εκείνη την ερχόμενη Δευτέρα, μία ώρα μετά από αυτή του Champions League, δηλαδή στις 14:00.
Οι πρώτες των ομίλων
Παρί Σεν-Ζερμέν
Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Σίτι
Γιουβέντους
Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα
Λειψία
Βαλένθια
Οι δεύτερες των ομίλων
Ρεάλ Μαδρίτης
Τότεναμ
Αταλάντα
Ατλετικο Μαδρίτης
Νάπολι
Μπορούσια Ντόρτμουντ
Λιόν
Τσέλσι
* Πρώτα ματς: 18/ 19/ 25/ 26 Φεβρουαρίου
* Επαναληπτικοί: 10/ 11/ 17/ 18 Μαρτίου

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League ως τρίτες των ομίλων του Champions League
Μπριζ
Ολυμπιακός
Σαχτάρ
Λεβερκούζεν
Ζάλτσμπουργκ
Ιντερ
Μπενφίκα
Αγιαξ
*Πρώτα ματς 20 Φεβρουαρίου
* Επαναληπτικοί 27 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις