Δύσκολο έργο με Ρεάλ έχει ο Ολυμπιακός

To δεύτερο από τα τέσσερα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης (22:00 Novasports2HD) στο «Wiznik Center» για την 13η αγωνιστική.

Μετά το παιχνίδι στη Μόσχα και το νικηφόρα πέρασμα από την έδρα της ΤΣΣΚΑ στα τέλη Οκτωβρίου, οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 5-7, θα επιχειρήσουν χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, να επαναλάβουν το θαύμα της Ρωσία. Απέναντι σε μία πανίσχυρη ομάδα που έχει ρεκόρ 9-3, μετράει επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα της και επτά συνεχόμενες νίκες γενικότερα στην διοργάνωση. Παράλληλα, πετυχαίνει 92,8 πόντους ανά εντός έδρας παιχνίδι και δέχεται 80,7. Απουσίες έχει και η Ρεάλ, καθώς εκτός δράσης είναι οι τραυματίες Σέρχιο Γιούλ και Φελίπε Ρέγες.

Ο Ολυμπιακός, ολοκλήρωσε χθες με προπόνηση στο πανέμορφο και υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της αντιπάλου του την προετοιμασία του, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να υπολογίζει και τους δώδεκα παίκτες της αποστολής. Ο Κέβιν Πάντερ, θα επιστρέψει ελλείψει Σπανούλη στην δωδεκάδα και θα έχει την ευκαιρία να δείξει πράγματα, ώστε να επιστρέψει στο rotation. Ο λιθουανός τεχνικός, θέλει να δει από τους παίκτες σκληρή άμυνα, αποφυγή των λαθών που θα δώσουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό στην Ρεάλ και απόλυτη συγκέντρωση-ορθολογικές και εύστοχες επιλογές στην επίθεση.

Η απουσία του αρχηγού είναι πολύ σημαντική, όμως κάνει και απρόβλεπτο το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», καθώς η Ρεάλ δεν ξέρει στον απόλυτο βαθμό τι θα αντιμετωπίσει. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Πάμπλο Λάσο στις δηλώσεις του. «Κλειδιά» για μια ανταγωνιστική εμφάνιση, θα είναι επίσης ο περιορισμός των Καμπάτσο, Ράντολφ, Κάρολ, Ταβάρες και Ντεκ, αλλά και η καταστροφή της δημιουργίας των γηπεδούχων.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα, είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις