Αμανατίδης: «Υποψήφια πρωταθλήτρια και η Νίκη Βόλου»

Στην αθλητική εκπομπή “Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει” του Fm100 μίλησε ο προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Περικλής Αμανατίδης.

Αναφέρθηκε σε όλα όλα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες αλλά εστίασε κυρίως στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιάλυσο.

Χαρακτηριστικά είπε:

Για το ματς στην Καλαμάτα: «Έχει περάσει αυτό το παιχνίδι. Το πέναλτι σαφώς και ήταν και ήταν πεντακάθαρο. Από κει και πέρα εμείς θα προχωρήσουμε με την ομάδα μας Εμείς δεχθήκαμε ένα γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο 93΄. Ψαχτήκαμε σαν ομάδα και πήραμε από την αρχη την φάση. Είδαμε γιατί έγινε το σουτ, μιλήσαμε με τον τερματοφύλακα για την απόκρουση του, μιλήσαμε με τους αμυντικούς γιατί δεν καλύψαν την φάση. Ψαχτήκαμε στο εσωτερικό της ομάδας μας να εκπαιδευτούμε για μια ανάλογη φάση που μπορεί να γίνει τις επόμενες αγωνιστικές. Το λεπτό, το 93 πλήγωσε και εμάς. Αυτό όμως είναι κάτι που είναι στους κανόνες του παιχνιδιού. Οι ομάδες προχωράνε κάνοντας πρώτα αυτοκριτική. Εμείς είμαστε με την δική μας ομάδα».

Για το κεκλεισμένων: «Με την πρωτόδικη απόφαση έχει οριστεί το ματς κεκλεισμένων των θυρών. Αν υπάρχει καινούργια απόφαση με την έφεση θα γίνει καινούργιος προγραμματισμός. Έστω και σήμερα αυτό. Γίνεται αυτό. Εμείς παίξαμε τέτοιο παιχνίδι στον Διαγόρα. Χωρις τον κόσμο λείπει μια ένταση του παιχνιδιού. Αυτήν πρέπει να την δημιουργήσουν οι ίδιοι οι παίκτες και νομίζω θα πάνε όλα καλά. Σίγουρα είναι ένα όπλο που δεν έχουμε εμείς. Παίζουμε πάλι στην έδρα μας και θα το κάνει έδρα ή ίδια η ομάδα».

Για τις απουσίες στο ματς με τον Ιάλυσο: «Το θέμα με τις απουσίες το έχω ξαναπεί. Θέλω να κάνουμε και ονειρεύομαι να κάνουμε μια ομάδα που δεν θα επικαλείται ποτέ τις απουσίες σαν ένα λόγο κάποιας αιτίας απόδοσης. Έχουμε τους παίκτες που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι έρχονται από πίσω και δίνουν λύσεις».

Για την προηγούμενη θητεία του και την τωρινή: «Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Είναι δύο διαφορετικές περίοδοι.. Στην πρώτη περίοδο όταν είχα έρθει εγώ, το ζητούμενο δεν ήταν το ροτέισιον, το ζητούμενο ήταν να βρει κορμό. Γιατί είχαν κάνει μάλλον ροτέισον διότι είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη την στιγμή που ήρθα εγώ 47 ποδοσφαιριστές. Οπότε… Πρώτα θα βρεις κορμό για την ομάδα σου. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Τώρα την ομάδα την χτίσαμε από την αρχή και την γνωρίζουμε καλά.

Ο τύπος κάθε ομάδας είναι διαφορετικός. Εμείς είπαμε φέτος το αστέρι της ομάδας να είναι η ίδια η ομάδα. Αυτή την στιγμή εμείς έχουμε πείσει και τους παίκτες και όλους ότι πάνω από όλους είναι η ίδια η ομάδα. Αυτήν προσέχουμε. Υπάρχει μια καθαρή σχέση με όλους. Ο καθένας ξέρει το ρόλο του. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει αποδείξει ότι όλοι οι παίκτες και εμείς αποδεχόμαστε το ρόλο μας στο πως πρέπει να γίνει μια πορεία και μάλιστα μια πορεία πρωταθλητισμού. Η εμπιστοσύνη, η στήριξη, η αγάπη πολλές φορές είναι συστατικά στοιχεία για τέτοιες πορείες. Αυτά στην πράξη δοκιμάζονται και φαίνονται. Όταν λοιπόν ένα παιδί θα έχει μια μέρα μια άτυχη στιγμή και ο οργανισμός πρώτα με τον προπονητή αλλά και με τους συμπαίκτες σου θα σε στηρίξουν στην πράξη όμως δηλαδή θα σου ξαναδώσουν το δικαίωμα να αποδείξεις ότι είχε γίνει ένα λάθος και συ θα ανταποκριθείς και την άλλη Κυριακή θα είσαι κορυφαίος αυτό περικλείει την έννοια της ομάδας. Όπως επίσης να είναι μια γροθιά παντού να μην ακούγονται περίεργα πράγματα για κανέναν. Έχουμε περιχαρακώσει πιστεύω την ομάδα. Δουλεύουνε όλα τα παιδιά σε μια βάση. Έχουνε προσαρμοστεί όλοι και οι ξένοι παίκτες όπως οι Άλεξιτς και Πελάεθ. Έχουνε μπει όλοι στην κουλτούρα της πόλης είναι ζωντανά κύτταρα. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να είναι μια ομάδα και αυτό αυτή την στιγμή δεν μπορεί να το χαλάσει κανείς. Αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει κάτι δεν μπορεί να περπατήσει. Αυτή την ομάδα έχουμε φτιάξει. Μέσα στις γραμμές έχουμε τις απαιτήσεις. Δεν έχουμε κάτι με τους παίκτες. Τους στηρίζουμε όλο το 24ωρο. Η διοίκηση είναι οικονομικά εντάξει. Και έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και από εμάς απαιτητικό για να δουλέψουν όλα».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές: «Δεν λέει κάτι ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα και είναι εντελώς χωρίς ουσία. Θα κάνουμε. Δέκα δεν μπορούν να έρθουν διότι δεν θα φύγουν παίκτες. Αν μπορεί να φύγει κάποιος θα φύγει αν το θέλει ο ίδιος. Αυτή την στιγμή θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Γιατί πιστεύουμε ότι το ίδιο πράγμα θα γίνει σε 6 με 7 ομάδες. Και πιστέψτε με οι 13 αγώνες είναι πολλοί για αυτές τις διαφορές που έχουν οι ομάδες. Θα γίνει ένας καινούργιος γύρος εντελώς διαφορετικός. Και η Νίκη Βόλου πρέπει να υπολογίζεται. Είναι υποψήφια πρωταθλήτρια. Είναι μέσα η Καβάλα, είναι μέσα ο Ιωνικός, είναι μέσα ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι μέσα η Βέροια, είναι μέσα η Νίκη Βόλου. Όλες αυτές οι ομάδες. Θα το καταλάβετε από την ενίσχυση που θα κάνουνε. Εγώ δεν θέλω να τρομάζω κανέναν. Είμαι στο χώρο και σε αυτό το μονοπάτι του πρωταθλητισμού, πολλά χρόνια. Εμείς πρέπει να δούμε την δική μας ομάδα. Η δική μας ομάδα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι. Πως γίνεται δύσκολο παιχνίδι. Γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες. Θα σας πω δυο της τελευταίας στιγμής. Έχουμε μια πολύ μεγάλη κακοκαιρία και θα είναι το γήπεδο ίσως ειδικών συνθηκών και ένα δεύτερο κεκλεισμένων των θυρών. Κανείς δεν το φανταζόταν αυτό. Βλέπετε λοιπόν πως αλλάζουν δύο μεταβλητές σε ένα παιχνίδι που μέσα σε εισαγωγικά είναι θεωρητικά εύκολο. Άρα λοιπόν αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου τη Νίκη Βόλου, σκέφτομαι τον Ιάλυσο και την μεγάλη μάχη που θα δώσουμε την Κυριακή».

Για το κύπελλο: «Το κύπελλο όποτε έχεις υπολογίσει ποιον θέλεις και έχεις υπολογίσει τι πρέπει να κάνεις, δεν σου βγαίνει (σ.σ γελάει). Άσε να έρθει ότι είναι να έρθει και να το αντιμετωπίσεις με τον τρόπο που πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Έρχεται πολύ πολύ μεγάλη ομάδα. Γιορτή. Έρχεται ομάδα που πιστεύεις ότι μπορεί να κάνεις το θαύμα… προχωράς».

Ας επικεντρωθούμε την Κυριακή. Πιστεύω και ότι με κεκλεισμένων των θυρών να παίξουμε, θα παίξουμε με τις ευχές όλων των φίλων μας που τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει όλο και πιο κοντά στην ομάδα. Εμείς πρέπει να έχουμε μια κατάσταση under control διότι ο ενθουσιασμός πολλές φορές γίνεται απογοήτευση και πιστεύω ότι χαρακτηριστικό της δικής ομάδας φέτος είναι αυτό ακριβώς. Ότι είμαστε μια ομάδα αρκετά δυνατή μέσα στο γήπεδο που δεν άφησε παιχνίδι για παιχνίδι και μας έχει φέρει εδώ. Άρα αυτό δεν χαλάει, το πιστεύουμε, το υποστηρίζουμε και το ψάχνουμε σε όλα τα παιχνίδια».