“Καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη  για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Τρίγλιας, όντας ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ με κοντινό πλασέ του Πόζογλου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 41’ με γκολ-φάντασμα του Πότσι (σ.σ. βρισκόταν σε αντικανονική θέση, όταν σκόραρε). Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος του αγώνα ,ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη με τέρματα των Μπουτζίκου (67′) και Τσίτα (80′).Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η αναμέτρηση, Ολυμπιακός Βόλου-Τρίγλια, διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του, με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Λάσκαρης και Φαζός. Αμυντικός μέσος ήταν ο Τσιάρας, ο οποίος είχε μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο τους Σκοπελίτη και Ράντι. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Κουτσιανικούλης από τη δεξιά πλευρά και ο Ντούνης από την αριστερή. Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Πόζογλου.

Προηγήθηκε, αλλά ισοφαρίστηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου, στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 2’, ο Ευθυμιάδης επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιδόπουλου. Στο 10’ το γυριστό σουτ του Πόζογλου από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παλαβράκη. Τρία λεπτά αργότερα, το σουτ που επιχείρησε ο Σαρβανίδης από καλή θέση, μπλόκαρε ο Γιδόπουλος.
Στο 14’ ο Ντούνγκα πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Γιδόπουλος απέκρουσε σωτήρια, πραγματοποιώντας εξαιρετική έξοδο. Μετά από πέντε λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Πόζογλου να πλασάρει σωστά τον Παλαβράκη, μέσα από τη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους». Στο 28’ ο Ντούνγκα μεταβίβασε τη μπάλα στον Αμαραντίδη, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιδόπουλου.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σκοπελίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Παλαβράκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού Βόλου έφυγε λίγο άουτ. Στο 32’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπουτζίκος σέντραρε από την αριστερή πλευρά, με τον Πόζογλου να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Στο 41’ η Τρίγλια ισοφάρισε σε 1-1, με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Πότσι βρισκόταν σε αντικανονική θέση, όταν έκανε το πλασέ.  Ο Ζορμπάς βρήκε τον Ευθυμιάδη στην αριστερή πλευρά της περιοχής, με εκτέλεση φάουλ, με τον τελευταίο να περνά τον Γιδόπουλο και να βγάζει συρτή σέντρα στον Πότσι, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 1-1. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 44’, ο Ντούνγκα σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιδόπουλου.

Ο Μπουτζίκος έδωσε το «σύνθημα» και ο Τσίτας «κλείδωσε» τη νίκη
Ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου στο 48’, να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» του Παλαβράκη.  Τέσσερα λεπτά αργότερα, το γυριστό σουτ του Γραικού από πλάγια θέση, δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο ίδιος, καθώς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Τρίγλιας και έπειτα κατέληξε άουτ. Στο 58’ ο Ντούνγκα σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά μπλόκαρε με ευκολία, ο Γιδόπουλος. Τρία λεπτά αργότερα, το δυνατό σουτ από απόσταση, που επιχείρησε, ο Ευθυμιάδης, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων».
Στο 65’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο Πόζογλου εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Παπαϊωάννου να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Τσίτα να πλασάρει στη συνέχεια από κοντά, με τους αμυνόμενους της Τρίγλιας να διώχνουν επάνω στη γραμμή. Ωστόσο, αυτό που δεν κατάφερε ο Τσίτας, το πέτυχε ο Μπουτζίκος στο 67’. Ο Πόζογλου εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά με τους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων να προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπουτζίκο, με τον τελευταίο να τη στέλνει με εξαιρετικό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Παλαβράκη για το 2-1. Στο 80’ ο Τσίτας έπιασε γυριστό σουτ από κοντά, μετά από ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη, με τον Παλαβράκη να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσίτας με νέα κεφαλιά έκανε το 3-1, «κλειδώνοντας» την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 89′ το σουτ του Κουτσιανικούλη έδιωξε σε κόρνερ, ο Παλαβράκης, ο οποίος απέκρουσε στη δεξιά γωνία της εστίας του. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 95′, ο τερματοφύλακας της Τρίγλιας, απέκρουσε το κοντινό σουτ που επιχείρησε, ο Τσίτας. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη μπροστά στο πολυάριθμο κοινό του.

Σκόρερ: 19’ Πόζογλου, 67’ Μπουτζίκος, 80’ Τσίτας – 41’ Πότσι.
Κίτρινες: 40’ Λάσκαρης, 74’ Παπαδημητρίου.
Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας).
Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Λιόντος (Ηπείρου).
4ος διαιτητής: Ασλανίδης (Πιερίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Λάσκαρης, Τσιάρας, Σκοπελίτης (46’ Παπαϊωάννου), Ντούνης, Πόζογλου (79’ Στεφάνοβιτς), Κουτσιανικούλης, Ράντι (46’ Τσίτας).
ΤΡΙΓΛΙΑ: Παλαβράκης, Ζώτος, Κουρέλλας, Σγουρής, Πότσι, Σαρβανίδης (69’ Έππας), Αμαραντίδης (53’ Παπαδημητρίου), Ζορμπάς, Ευθυμιάδης, Ντούνγκα (82’ Μαντζίρης), Λεμονής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις