Α. Μπέος: Αν ήμουν Λασκαράκης, θα πήγαινα τον Γκιρτζίκη αυτόφωρο

Ο Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Πρωινή Προπόνηση». Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε μεταξύ άλλων και για την ΕΠΣΘ. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι υπάρχει μια «πυραμίδα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έριξε ευθείες βολές στην ΕΠΟ. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:…

 

Για την ΕΠΣΘ και την «πυραμίδα»: «Έγιναν νόμιμες εκλογές στην ΕΠΣΘ και ήρθαν αυτές οι μαριονέτες από την ΕΠΟ και ζήτησαν να γίνει νέα εκλογική διαδικασία. Όμως, βρήκαν και τα έκαναν, γιατί δεν υπάρχουν παράγοντες. Η Νίκη, ο Πύρασος κι ο Ρήγας έχουν εγγραφεί στην ΕΠΣ Λάρισας και συμμετέχουν στο κύπελλο της Λάρισας. Έρχεται η ΕΠΟ και τους λέει ότι στις εκλογές της ΕΠΣΘ θα συμμετέχουν κανονικά. Οποιοδήποτε από τα 45 σωματεία κάνει ένσταση, θα την κερδίσει πανηγυρικά και χωρίς δικηγόρο, γιατί συμμετέχουν τρία σωματεία που δεν ανήκουν στην ΕΠΣΘ και ψηφίζουν με εντολή ΕΠΟ. Ποιοι είστε εσείς που εισέρχεστε στα εσωτερικά της ΕΠΣΘ; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα να αναιρέσετε τη δικαστική απόφαση; Αυτά επειδή δεν τα γνωρίζουν εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν την κάθαρση, θα τους τα πω εγώ. Κύριοι, έτσι γίνεται, αυτή είναι η πυραμίδα, έτσι ελέγχουν τους αθλητικούς δικαστές με τις επιτροπές. Το ποιος είναι επικεφαλής, το ποιος κινεί τα νήματα, βρείτε το εσείς. Δεν θα καθίσω να το βρω εγώ».

Για το αν η ΕΠΟ θα άρει την ποινή: «Είναι δεδομένο. Δεσμευτήκαν ότι θα το κάνουν».

Για τους χειρισμούς του πρώην προέδρου της ΕΠΣΘ κ. Λασκαράκη και του πρώην Δ.Σ. της ΕΠΣΘ: «Έκανε, όμως λάθος και ο κ. Περικλής Λασκαράκης και το ΔΣ. Δεν έπρεπε να πειθαρχήσουν στην παράνομη εντολή της ΕΠΟ. Εγώ θα πήγαινα τον Γκιρτζίκη αυτόφωρο. Ο κ. Λασκαράκης και αυτοί που είχαν εκλεγεί στο Δ.Σ. ήταν άπειροι. Είναι νέοι άνθρωποι και δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά. Προφανώς, φοβηθήκαν. Δεν τους πήγαν κόντρα από την ΕΠΣΘ. Ακολούθησαν κατά γράμμα ό,τι τους είπε η ΕΠΟ και οι εκλογές γίνονται ξανά».

Για το προσωπικό του μήνυμα: «Ως Δήμαρχος και φίλαθλος που αγαπά το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και θέλει αυτό να προοδεύσει, εύχομαι να βγουν έντεκα νέα πρόσωπα, χωρίς προκαταλήψεις, κατάλοιπα και αγκυλώσεις. Να οδηγήσουν την ΕΠΣΘ σε καλύτερες μέρες και να ξεκινήσουν άμεσα. Αυτή είναι η ευχή μου και μακάρι να γίνει πραγματικότητα».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις