Λώττας: Και να μην ξανά βάλω γκολ δεν με απασχολεί αρκεί να βγούμε πρώτοι

Στην αθλητική εκπομπή του FM 100 μίλησε το πρωί ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα, Αριστείδης Λώττας ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία που γίνεται, την κλήρωση κυπέλλου και την δύσκολη συνέχεια.

Αρχικά σημείωσε: “Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα είναι άτυπος. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πρωταθλητές χειμώνα. Έχουμε κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά μαζί με το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση για να βγούμε στο τέλος της χρονιάς πρωταθλητές. Νομίζω ότι το πρώτο βήμα το έχουμε κάνει , αρχής γενομένης με το Σάββατο που τελειώνει ο πρώτος γύρος και θα είμαστε στην κορυφή. Θα πάμε στη Νίκη Βόλου να πάρουμε τους τρεις βαθμούς όπως πάμε σε κάθε αγώνα. Νομίζω ότι είναι θετική η παρουσία μας μέχρι τώρα και θέλω να πιστεύω οτι θα συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά να έχουμε την ίδια συνέχεια”.

Για την δουλειά που γίνεται καθημερινά: Αν δείτε τα πρώτα παιχνίδια από την αρχή μέχρι και το προχθεσινό η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται και καλύτερη. Ο ένας μαθαίνει καλύτερα τον άλλον , μην ξεχνάτε ότι ήμασταν μια ομάδα καινούργια δεν υπήρχε κάποιος κορμός περσινός και ήρθαμε κάποιοι παίκτες για να γίνουμε ένα. Αν εξαιρέσεις τρια παιδιά από την περσινή σεζόν όλοι οι άλλοι ήμασταν καινούργιοι παίκτες. Κάτω από δουλειά που έχει όλους αυτούς τους μήνες, παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα είναι δεμένη, αρνείται να χάσει και η δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις βγαίνει σε κάθε αγώνα.

Για την τιμωρία της έδρας: Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίζει χωρίς κόσμο. Και τα παιδιά από τον Ιωνικό αν ρωτήσεις που θα παίξουμε ένα ντέρμπι νομίζω δεν θα τους αρέσει. Νομίζω ότι ήταν πολύ αυστηρή που έχουν πάρει οι αρμόδιοι. Κανείς δεν θέλει να παίζει χωρίς κόσμο. Όλοι το καταλαβαίνουν. Θέλουμε ο κόσμος να είναι ο 12ος παίκτης και να μας δίνει το σύνθημα για τη νίκη. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε παράπονο. Είτε εντός, είτε εκτός ο κόσμος μας ακολουθεί.

Για τα γκολ που πετυχαίνει: Ανάλογα με τις ομάδες και τον τρόπο παιχνιδιού που παίζουμε. Αυτό βγαίνει μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχω κάποιο στόχο να το περάσω ή να μείνω στα πέντε γκολ. Σημασία έχει ότι κερδίζουμε και ότι είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή την θέση μέχρι το τέλος της χρονιάς . Για τα γκολ είναι κάτι προσωπικό και δεν με αγγίζει. Και να μην ξανά βάλω γκολ δεν με απασχολεί αρκεί να βγούμε πρώτοι. Σίγουρα θέλω να βάλω και άλλα γκολ να κερδίζει η ομάδα αλλά αυτό είναι δευτερεύων.
Όταν ένας ποδοσφαιριστής αλλάζει μια και δύο ομάδες στα μέσα της σεζόν κάποιο πρόβλημα υπάρχει και από τις δύο πλευρές . Από την στιγμή που όλα βαίνουν καλώς και η διοίκηση είναι πάρα πολύ υγιής και όλα τα πράγματα βαίνουν καλώς από την αρχή της χρονιάς νομίζω δεν υπάρχει λόγος να φύγει κάποιος ποδοσφαιριστής που είναι ευχαριστημένος. Να τελειώσει η χρονιά με υγεία, να πετύχουμε τους στόχους μας και μετά εξαρτάται και από την θέληση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Για το κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία είναι μια ομάδα Superleague. Είναι μια καλή ομάδα όπως είπε και ο κόουτς πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι του Σαββάτου πρώτα. Η Λαμία πρέπει να περιμένει. Θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό για την πρόκριση με όσες πιθανότητες έχουμε. Θέλαμε μια ομάδα εμπορική για να γεμίσει το γήπεδο και να γίνει γιορτή. Για ακόμη μια φορά ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση δεν τύχαμε με κάποια από τις “μεγάλες”, ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό. Αυτό έγινε τώρα. Θα κοιτάξουμε πρώτα το παιχνίδι του Σαββάτου , στις αρχές του νέου έτους με τον Ιωνικό και μετά με τη Λαμία. Ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα δώσουμε βάρος στο κύπελλο.

Για την επίσκεψη στην ακαδημία του ΑΟΤ: “Ήταν πάρα πολύ όμορφα με τα παιδιά. Χάρηκαν που μας είδανε και ήταν μια άλλη πινελιά στην προπόνηση τους. Νομίζω είναι καλύτερα ένα παιδί να προέρχεται από τις ακαδημίες. Παίρνει παιδεία και σωστά πράγματα από παιδαγωγούς-προπονητές και μπορεί να πάρουν τις βάσεις. Πολλά παιδιά ούτε στις αλάνες πάνε και είναι με το κινητό και το τάμπλετ. Σε μια ακαδημία δεν μπορούν να γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές και μπασκεμπολίστες το θέμα είναι να πάνε στον αθλητισμό για την υγεία τους και να αθλούνται. Τώρα αν κάποιος έχει το ταλέντο και την τύχη και όλο το πακέτο να γίνει αθλητής αυτό είναι θετικό.

Πηγή: goaltrikala

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις