Α. Μπέος: Όταν γίνει το δικαστήριο, θα πάω χωρίς δικηγόρο

Στη δεύτερη ώρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Πρωινή Προπόνηση» του ΣΠΟΡ FM 89.5 φιλοξενήθηκε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε ακόμη μία φορά ανοιχτά για τη δικαστική του υπόθεση που εκκρεμεί. Ο Αχιλλέας Μπέος αναφερόμενος στις κασέτες που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί αποκάλυψε πως σε αυτές εμπλέκονται δικαστές, δημοσιογράφοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε πως στη δίκη του θα παρουσιαστεί χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για τη δικαιοσύνη: «Το έχω δηλώσει εκατό φορές ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Δεν την εμπιστεύομαι με τον τρόπο που λειτουργεί. Λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είμαι σίγουρος, όμως ότι υπάρχουν δικαστές έντιμοι, με ήθος, ακεραιότητα, αξίες και δικαστική συνείδηση. Οφείλουν να το αποδείξουν, να επικρατήσουν οι έντιμοι δικαστές και να απομονώσουν τους επίορκους δικαστές που έχουν κάνει πολύ ζημιά στη δικαιοσύνη».

Για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη ευκαιρία να αρχίσουμε από τα μεγάλα στελέχη, μετά τις εξαγγελίες και του πρωθυπουργού, Αλλέξη Τσίπρα, για κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως, πρέπει να το αποδείξουν και να μη μείνουν στα λόγια».

Για τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη και τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ”: «Εγώ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι το γνωρίζαμε εδώ και μήνες. Εδώ είναι το άδικο. Είχαν λόγο που το έκαναν τώρα, γιατί αν είχαν βγει οι συνομιλίες στον “αέρα” πριν 20 μέρες, όταν είχα κάνει και εγώ την αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος, αυτομάτως αυτή θα γινόταν δεκτή. Τώρα που πέρασε ο μήνας, δεν μπορεί να κάνει κάποιος κατηγορούμενος αίτηση αναίρεσης. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με δηλώσεις είπε πως θα το κάνει. Θα το δούμε, όμως. Νομικά δεν γίνεται να γυρίσει το βούλευμα αυτή τη στιγμή πίσω, όμως η δικαιοσύνη είναι ανοικτή και εκτεθειμένη απέναντι σε αυτό το θέμα».

Για την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση: «Τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος από το συγκεκριμένο εφέτη ανακριτή. Κατηγορούμαι για δωροδοκία. Ποιον δωροδόκησα; Πότε; Που; Πόσα; Δεν το γνωρίζει ούτε η δικαιοσύνη, ούτε εγώ. Πήγα φυλακή. Τα παιδιά μου δεν ξέρουν ακόμα, γιατί πήγα. Θα πω, όμως κάποια πράγματα. Γιατί αυτή η συνομιλία δεν ήταν μέσα στη δικογραφία; Έκαναν επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Άρα, κύριοι δεν μπορείτε να έχετε την πραγματική εικόνα, να έχετε τους πραγματικούς ενόχους, να ξέρετε τι πραγματικά γίνεται. Απομαγνητοφωνήστε όλες τις συνομιλίες. Δεν μπορείτε να κάνετε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση».

Για τις κασέτες που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί: «Υπάρχουν 250 κασέτες και έχουν απομαγνητοφωνηθεί οι 87. Στις υπόλοιπες κασέτες υπάρχουν δικαστές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, μεγαλοεπιχειρηματίες και προφανώς βρήκαν ένα εξιλαστήριο θύμα, τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν ξέρανε βέβαια ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει τέτοια τρέλα που ο θεός του έδωσε και δύναμη να σταθεί στα πόδια του. Από εκεί και πέρα ο κόσμος του Βόλου και οι πολίτες με πίστεψαν και τους ευχαριστώ πολύ. Γι αυτό δεν τους πρόδωσα και δεν θα τους προδώσω ποτέ. Ο κόσμος πίστεψε ότι αυτό ήταν μια σάπια πολιτική, επιχειρηματική και δικαστική πλεκτάνη και δικαιώνεται καθημερινά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου».

Για το αν θα «δώσει» ονόματα: «Ονόματα δεν θα δώσω, γιατί δεν έχει κάνει κανείς τίποτα. Να πάω να δώσω ονόματα για κάτι που δεν έκαναν για να αθωωθώ εγώ; Δεν κάνω τέτοια πράγματα. Οι προσωπικές μου συνομιλίες ή συζητήσεις με φυσικά πρόσωπα, είτε αυτός λέγεται Πατέρας, είτε Μαρινάκης, το τι κάναμε, αν τρώγαμε ή αν πίναμε είναι δική μας δουλειά. Αυτά που ειπώθηκαν εκεί είναι δικά μου, προσωπικά μου. Δεν θα φτάσω σε αυτό το σημείο».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τη Ζάκυνθο: «Με αφορμή το παιχνίδι του Σαββάτου στη Ζάκυνθο, γιατί έχω τρελαθεί, ο Ολυμπιακός Βόλου αδικήθηκε. Δεν του έδωσαν δύο καταφανέστατα πέναλτι. Προφανώς, υπάρχει ένας διωγμός. Ρωτώ λοιπόν, αν ήμουν στα πράγματα, αν ήμουν πρόεδρος, αν καθόμουν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, δεν θα του είχαν δώσει από τη σέντρα αυτά τα πέναλτι;”.

Για το δίκη και τον ΟΠΑΠ: «Είμαι ο πρώτος που ζήτησα την επίσπευση της διαδικασίας από το 2012. Όταν θα γίνει το δικαστήριο, θα πάω χωρίς δικηγόρο. Θα ξεφτιλίσω για ακόμη μια φορά, όλη αυτή τη διαδικασία. Δεν γίνεται να με κατηγορούν για απάτη κατά του ΟΠΑΠ και να έρχεται ο ΟΠΑΠ και να λέει ότι είχε κέρδη…».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις