Οι διαιτητές αποφασίζουν για επ’ αόριστον αποχή αν δεν αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους

Με τους εκπροσώπους των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ κατηγορίας κ.κ. Τάσο Παπαπέτρου, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, Χρήστο Μπαλτά και Μιχάλη Καρσιώτη συναντήθηκε  ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, παρουσία του προέδρου της Σούπερ Λιγκ κ. Μηνά Λυσάνδρου, του προέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

H συνάντηση έγινε με αφορμή την επιστολή που έστειλαν οι διαιτητές της πρώτης κατηγορίας στην ΚΕΔ με την οποία γνωστοποιούσαν την πρόθεσή τους να μην αποδεχθούν τους ορισμούς τους στα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ως αντίδραση στις εναντίον του μηνύσεις, τις δηλώσεις παραγόντων και τα σε βάτος τους δημοσιεύματα.

Οι Έλληνες διαιτητές ζήτησαν να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους, ειδάλλως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή επ’ αόριστον. Παράλληλα αναφέρθηκαν στις συνεχείς δηλώσεις παραγόντων που τους στοχοποιούν.
Σήμερα Παρασκευή (20/12) οι διαιτητές θα κληθούν μέσω νέας ψηφοφορίας να αποφασίσουν για αποχή επ’ αόριστον σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι μηνύσεις που έγιναν εναντίον τους μέχρι τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέσα στους διαιτητές φέρεται πως υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν είναι αναγκαία μία τέτοια κίνηση, ωστόσο η κυρίαρχη τάση συμφωνεί πως δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ «οι εκπρόσωποι των διαιτητών/βοηθών διαιτητών παρουσίασαν τις θέσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. και τον ομόλογό του της Super League για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή τη 18η αγωνιστική της Superleague 1, καθώς και για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της υποβολής μηνύσεων εις βάρος διαιτητών, καθώς και των δυσφημιστικών δηλώσεων εκ μέρους παραγόντων του ποδοσφαίρου, το οποίο άλλωστε αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πρόσφατη συνάντηση της Νυόν και εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.

Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, με προτεραιότητα την εκτόνωση του κλίματος προς όφελος του ποδοσφαίρου»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις