Εύκολο έργο έχει ο Γ.Σ. Αλμυρού στην Α1 ΕΣΚΑΘ (το πρόγραμμα)

Με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Για τον 1ο όμιλο ο πρωτοπόρος Γ.Σ. Αλμυρού έχει εύκολο έργο στην έδρα του ουραγού Αστέρα, ενώ η Αγριά κοντράρεται με τον Γ.Σ. Βόλου εκτός έδρας, σ’ ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Σημαντικό είναι και το άλλο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αιολικό και στον Ίωνα. Η ΑΕΒΔ παίζει με τον Φοίβο στη Λάρισα, ενώ ο Ελευθεριακός αγωνίζεται και αυτός εκτός με τον Κεραυνό.

Αστέρας-Γ.Σ. Αλμυρού
Μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο Γ.Σ. Αλμυρού δεν θα κερδίσει τον Αστέρα, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα Σάββατο στις 19.30 στο κλειστό του Αγ. Θωμά στη Λάρισα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη, με την ομάδα του Παναγιώτη Νάνη να φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου αήττητη (εννέα νίκες), με τον Αστέρα να είναι ουραγός χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική ο Αλμυρός δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εκτός έδρας με 71-40 την ΑΕΒΔ.

Γ.Σ. Βόλου-Αγριά
Ένα σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στις 17.30 στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος», καθώς θα αναμετρηθούν ο Γ.Σ. Βόλου με την Αγριά. Οι φιλοξενούμενοι, που έχουν να επιδείξουν φέτος επτά νίκες σε εννέα ματς, φιλοδοξούν να πάρουν άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα, ωστόσο, ο Γ.Σ. Βόλου μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.
Ο Γυμναστικός την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 71-69 από τον Φοίβο στη Λάρισα, γνωρίζοντας την πέμπτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και μπορεί να το κάνει, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα
Για την 9η αγωνιστική η Αγριά είχε νικήσει με 81-55 τον Κεραυνό εντός έδρας, παίζοντας ωραίο μπάσκετ.

Αιολικός-Ίωνας
Στο κλειστός της Ν. Ιωνίας στις 17.30 θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» Αιολικός και Ίωνας, σ’ ένα ματς όπου η υπόθεση νίκη παραμένει ανοιχτή. Ο Αιολικός προέρχεται από σημαντική νίκη με 56-52 επί του Σπάρτακου εκτός έδρας και θέλει σήμερα να σημειώσει την 8η νίκη στο πρωτάθλημα, παραμένοντας ψηλά στη βαθμολογία.
Από την άλλη πλευρά ο Ίωνας με πέντε νίκες και τέσσερις ήττες βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας. Θα επιδιώξει στο σημερινό παιχνίδι να πάρει τη νίκη, παίζοντας παράλληλα και ωραίο μπάσκετ.

Φοίβος-ΑΕΒΔ
Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΒΔ, η οποία στις 17.30 αντιμετωπίζει στο κλειστό Γιάννουλης τον Φοίβο. Οι γηπεδούχοι προβάλουν ως φαβορί, καθώς στο γήπεδό τους είναι δυνατοί, ωστόσο, η ομάδα του Διμηνίου θα επιδιώξει να πάρει μια σημαντική νίκη, η οποία αν έρθει θα είναι η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Κεραυνός-Ελευθεριακός
Στο κλειστό του Αγ. Θωμά θα αναμετρηθούν στις 17.30 Κεραυνός και Ελευθεριακός, δυο ομάδες ισοδύναμες, που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Την περασμένη αγωνιστική ο Ελευθεριακός είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Νίκαια με 55-71, ενώ και ο Κεραυνός είχε γνωρίσει την ήττα με 81-55 από την Αγριά εκτός.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
1ος όμιλος
Σάββατο 21/12
Κλ. Ι. Πατάκης 17.00 Νίκαια-Σπάρτακος, διαιτητές: Μαραμής, Καραχρήστος, γραμματεία: Χόρτη, Σαμουρέλη, Καραγιάννη.
Κλ. Γιάννουλης 17.30 Φοίβος-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Κοντογιάννης, Αγγελής, γραμματεία: Ανδρέου, Μόρας, Παπαδημητρίου.
Κλ. Αγ. Θωμά 17.30 Κεραυνός-Ελευθεριακός, διαιτητές: Αγορογιάννης, Καραχρήστος, γραμματεία: Σακαβού, Φαρμακιώτη, Γκάτζιας.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 Γ.Σ. Βόλου-Αγριά, διαιτητές: Σταματόπουλος, Παπαγιώτης, γραμματεία: Καραγεώργος, Χατζητρακόσιας, Πολύζος.
Κλ. Αγ. Θωμά 19.30 Αστέρας-Γ.Σ. Αλμυρού, διαιτητές: Χατζής, Παπαπρίλης, γραμματεία: : Σακαβού, Φαρμακιώτη, Γκάτζιας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις