«Πλήρωσε» το δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Καβάλα, μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί τη χθεσινή ήττα των Τρικάλων για να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο περιπτώσεις και να πάρουν τη νίκη. Έτσι, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου «πλήρωσαν» με ήττα την κακή εικόνα τους στο β’ ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Όμως, ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά καθήκοντά τους, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους στο πρώτο 45λεπτο. Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν με κάθε τρόπο μακριά από την περιοχή τους, τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, πραγματοποιώντας πολλά φάουλ στους παίκτες των φιλοξενούμενων.
Το δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» που δέχθηκαν γκολ από το πουθενά στο 54’, με κοντινό σουτ του Γαβρηιλίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φαζός, αποβλήθηκε από το παιχνίδι στο 68’, ενώ ο Μελισσόπουλος διαμόρφωσε με πλασέ στο 93’, το τελικό 2-0. Αξίζει να αναφερθεί πως η αναμέτρηση, Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου, διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Football League.  Επιπλέον, ο διαιτητής Τσακαλίδης έβγαζε πολύ εύκολα κάρτες από το τσεπάκι του, τιμωρόντας με μία κόκκινη και δύο κίτρινες τους παίκτες του Ολυμπιακού και με τέσσερις κίτρινες τους παίκτες της Καβάλας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Φαζό. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Τσιάρας και Λάσκαρης, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκαν οι Κουτσιανικούλης (δεξιά), Ράντι (κέντρο) και Ντούνης (αριστερά). Τέλος, σέντερ φορ ήταν, ο Τσίτας.

Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 21’, ο Ράντι εκτέλεσε το φάουλ, με τον Τσίτα να πιάνει την κεφαλιά και τον Δήμιζα να μπλοκάρει εύκολα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μαϊδανός έπιασε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Γιδόπουλο να διώχνει τη μπάλα, με τις γροθιές, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία του. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Τσίτα δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, καθώς κατέληξε εκτός εστίας. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να έχουν προβάδισμα στο σκορ.

Το γκολ του Γαβριηλίδη στο δεύτερο μέρος χάρισε τη νίκη στην Καβάλα
Στο 49’ ο Καζαντζίδης επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, η κοντινή κεφαλιά του Λάσκαρη, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δήμιζα. Στο 54’ οι γηπεδούχοι σκόραραν, μετά από μεταβίβαση του Στίκα και κοντινό σουτ του Γαβριηλίδη, καθώς ο κεντρικός μέσος των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γιδόπουλου.
Μετά από τρία λεπτά, το σουτ που επιχείρησε ο Κουτσιανικούλης, αποκρούστηκε από τον Δήμιζα σε κόρνερ, ενώ στο 65΄το σουτ του ίδιου κατέληξε απελπιστικά άουτ. Έπειτα από τρία λεπτά, ο Φαζός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (σ.σ. δεύτερη κίτρινη), αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου είχε δεχθεί την κίτρινη κάρτα στο 53’. Στο 77’ ο Μπουτζίκος δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Δήμιζα. Αυτό, διότι το πρώτο σουτ του αποκρούστηκε, ενώ το δεύτερο έφυγε μακριά από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων. Μετά από επτά λεπτά, το σουτ που επιχείρησε ο Μελισσόπουλος, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιδόπουλου. Στο 93’ ο Μαρκόπουλος έδωσε ωραία τη μπάλα στον Μελισσόπουλο, ο οποίος σκόραρε από κοντά, με πλασέ, για το τελικό 2-0.

Σκόρερ: 54’ Γαβρηιλίδης, 93’ Μελισσόπουλος.
Κόκκινη: 68’ Φαζός.
Κίτρινες: 39’ Γαβριηλίδης, 52’ Κέρθι, 70’ Ορφανίδης, 73’ Καζαντζίδης – 37’ Λάσκαρης, 53’ Φαζός, 61’ Βοσνακίδης.
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Μωυσιάδης (Γρεβενών).
4ος διαιτητής: Γιαπουτζής (Ξάνθης).
Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ:  Δήμιζας, Καζαντζίδης (82’ Θωμαΐδης), Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος, Κέρθι (59’ Ορφανίδης), Καθάριος, Στίκας, Μαϊδανός, Β. Παπαδόπουλος (62’ Χαντί).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Λάσκαρης (87’ Δεινόπαπας), Ντούνης (84’ Στεφάνοβιτς), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις