Φωτιά… στο πρωτάθλημα έβαλε ο Βόλος

Τον βαθμό της ισοπαλίας «τσίμπησε» ο Βόλος κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Πειραιώς, καθώς στο ματς του Πανθεσσαλικού οι δύο εστίες έμειναν απαραβίαστες.

Οι «ερυθρόλευκοι» όπως ήταν αναμενόμενο άσκησαν πίεση στα καρέ των γηπεδούχων, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Γκαραβέλη που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Οι «Πειραιτώτες» διαμαρτύρονται για το γκολ του Σουντανί στο 17’, το οποίο ακυρώθηκε από VAR ως οφσάιντ διατηρώντας την αρχική απόφαση του βοηθού.

Ημίχρονο… Φωτιά

Η φάση του 17’ έβαλε …φωτιά στο ματς καθώς μετά την απόφαση για ακύρωση του γκολ το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση. Συγκεκριμένα, ο Σουντανί βγήκε στην αντεπίθεση από μπαλιά του Σεμέδο και σκόραρε, αλλά το γκολ αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αρχικά σήκωσε τη σημαία του ο βοηθός Φίλος, με τον διαιτητή Φωτιά να περιμένει και την απόφαση του VAR.

Εκεί οι διαιτητές Ευαγγέλου, Φωτόπουλος είπαν στον Φωτιά πως είναι οφσάιντ το γκολ και έτσι έμεινε η απόφαση του βοηθού.

Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξε αρκετός εκνευρισμός από πλευράς «ερυθρόλευκων». Ο Πέδρο Μαρτίνς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον τέταρτο, ενώ το ίδιο έγινε και με τον παράγοντα της ομάδας, Κώστα Καραπαπά.

Μέχρι που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ήταν δηλωμένος στον πάγκο του Βόλου ως διερμηνέας. Οι δύο παράγοντες πήγαν να έρθουν στα χέρια με τον διαιτητή Φωτιά να αποβάλλει τον Μπέο από τον πάγκο με κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια ο Βόλος είχε καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ στο 42′, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι του Φεράρι στον Ελ Αραμπί. Ο Φωτιάς είδε τη φάση στο VAR και αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς, μένοντας έτσι το 0-0 στο ημίχρονο.

Άντεξε στην πίεση ο Βόλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπήκε αποφασισμένος να κρατήσει το «μηδέν» στην εστία του και χωρίς πολλές βλέψεις στον επιθετιικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μία φορά κατάφερε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να βάλουν το γκολ που θα έκανε τη διαφορά, χωρίς όμως εντέλει να το καταφέρουν. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τρία δοκάρια, πολλές τελικές, αλλά κανένα γκολ!

Συγκεκριμένα, στο 62′ ο Τσιμίκας είχε οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα σουτ από τ’ αριστερά. Έξι λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί είχε δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή. Και ο Λοβέρα στο 72′ είδε τον Γκαραβέλη να βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια να σταματά στο δοκάρι.

Συνέχισαν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι πιεστικοί απέναντι στον Βόλο και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Με τον Μπουχαλάκη στο 87′ να έχει την καλύτερη στιγμή, μετά τα δοκάρια. Έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με αμυντικό του Βόλου να διώχνει πάνω στη γραμμή! Η μπάλα δεν μπήκε ποτέ και έτσι έμεινε το 0-0.

Αποτέλεσμα το οποίο βάζει… φωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος!

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 71′ Μουνίθ, 74′ Γκαραβέλης, 76′ Λύρατζης

Βόλος (Β. Μπασάντρε): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκας, Φερράρι, Διαμαντής, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Γέντρισεκ (66′ Τσαούσης), Λύρατζης, Τόρες, Μουνίθ.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Σουντανί (45+1′ λ.τρ. Γκερέρο), Μασούρας, Μπρούνο (31′ λ.τρ. Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις