Ο Αιολικός τίμησε τη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου

Στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ για την Α1 ΕΣΚΑΘ Αιολικός –Ίωνας στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, ο Αιολικός Βόλου τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Βαγγέλη Βουρούκου, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγο και την κόρη του εκλιπόντος βετεράνου άσου και προπονητή του βολιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Αιολικού Σαμαράς Μιχαήλ πήρε το λόγο και είπε μεταξύ άλλων:

”Ως εκπρόσωπος  του Αιολικού Βόλου σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα σε μια ξεχωριστή ημέρα για να τιμήσουμε όλοι μαζί την οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου. Ο Βαγγέλης βοήθησε τον Αιολικό από την ίδρυση του και στήριξε την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά . Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. του Αιολικού αποφάσισε κάθε Χριστούγεννα να αφιερώνει το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου. Φέτος για τα παιδιά της Κιβωτού. Ο Βαγγέλης είχε μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά και ιδιαίτερα στα  πονεμένα και ταλαιπωρημένα. Ο Βαγγέλης ήταν άνθρωπος της προσφοράς , της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού. Επιγραμματικά θα ήθελα να πω δύο λόγια για το πλούσιο βιογραφικό του  Βαγγέλη για να γνωρίζουν οι νέοι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Τον Μάρτιο που πέρασε έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Βαγγέλης Βουρούκος. Μεγάλος αθλητής .Το θηρίο όπως τον αποκαλούσαμε στα χρόνια μας ή ο Βαγγέλας. Διακρίνονταν για το ήθος, τη ντομπροσύνη, την αξιοπρέπεια, το πάθος. Πραγματικός αρχηγός η ψυχάρα  της κάθε ομάδας . Γέννημα –θρέμμα της Ν . Ιωνίας ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής από την αγαπημένη του ομάδα τη Νίκη Βόλου σε ηλικία 6 ετών . Εμβληματική μορφή εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων .Σε ηλικία 16 ετών ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε πολλές ομάδες . Νίκη Βόλου , Ολυμπιακό Βόλου  ΑΕΛ, Παναιγιάλειο , Προοδευτική κ.τ.λ Ως προπονητής άρχισε το 1982 βοηθός του μεγάλου Γιάτσεκ Γκμόχ στην ΑΕΛ. Στη συνέχεια  διετέλεσε σαν πρώτος προπονητής σε πολλές ομάδες. Πανθηραικό Σαντορίνης, ΑΟ Ποντίων Πειραιά, Ηρακλή Βόλου, Νίκη Βόλου, Χαλκηδόνα  , Ολυμπιακό Βόλου,  στον Γ.Σ .Αλμυρού έκανε τέσσερις σεζόν .

Σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής διορίστηκε το 1981 και υπηρέτησε σε πολλά σχολεία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις συνεργασίας και συναδελφικότητας μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου .Τέλος είχε και επιχειρηματική δράση ξεκινώντας με το Γυμναστήριο “Βουρούκου Ζ.-Σαμαρά Α.” το 1982-83 με συνεργάτη εμένα. Στη συνέχεια διατηρούσε για πολλά χρόνια γυμναστήριο στον Πειραιά και τέλος το γυμναστήριο “universal”στη Φυτόκο“.

Την πλακέτα απένειμε ο προπονητής Σαμαράς Αντώνης. Η στιγμή  της απονομής προς την οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου είχε μεγάλη  συναισθηματική φόρτιση και χειροκροτήθηκε από όλους τους παραβρισκόμενους.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής η σύζυγος του προέδρου του Αιολικού κα Άννα Ρούσσου, το μέλος κ. Λασκαράκη Ελεάνα , ο πρώην προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηστάμος Ελευθέριος, γονείς, παιδιά της ακαδημίας και πολλοί  φίλοι του Αιολικού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις