Με κατεβασμένο κεφάλι έφυγε και από τη Β. Ιρλανδία η Εθνική

Κοινός παρονομαστής από το 2004 έως το 2014 ήταν η ύπαρξη προπονητή. Από τον Ρεχάγκελ στον Σάντος, η Εθνική ομάδα είχε αποκτήσει χαρακτήρα και ακόμα και οι μέτριοι ποδοσφαιριστές της, φαίνονταν… γίγαντες. Η φυγή του Σάντος (σ.σ. ο οποίος πάει με την Πορτογαλία στο Euro και μάλιστα πρώτος στον όμιλο), η έλευση…

…του Ρανιέρι, αλλά κυρίως το… πάρτι παραγόντων και μανατζαρέων, διέλυσαν το οικοδόμημα και πλέον η κατρακύλα δεν έχει τέλος.
Μπορεί ο Βαγγέλης Μόρας να δήλωνε παραμονές του ματς ότι η Εθνική δεν… αντέχει άλλη γελοιοποίηση, όμως στο Μπέλφαστ μας πρόσφερε ακόμη μια παράσταση-παρωδία.
Ένα ματς απέμεινε πριν ολοκληρωθεί το μαρτύριο της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016, μετά και τη νέα αποψινή ήττα από τη Β. Ιρλανδία με το ευρύ και ντροπιαστικό (με τον τρόπο που εξελίχθηκε) 3-1.
Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ακόμα και όταν παρουσιάστηκε ως ομάδα στο α’ ημίχρονο δέχθηκε γκολ και απλά στο δεύτερο κατέρρευσε μέσω δύο… κόρνερ, εμφανίζοντας το «σκιάχτρο» των περισσότερων αγώνων αυτής της προκριματικής φάσης.
Αυτή η νέα ήττα σηματοδοτεί όπως είναι φυσικό και πολλά αρνητικά ρεκόρ, με κυριότερο το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Εθνική τερματίζει τελευταία σε προκριματική φάση, αφού ακόμα και να νικήσει στο Ελσίνκι στην ισοβαθμία, τα Νησιά Φερόε έχουν προβάδισμα έχοντας δύο νίκες κόντρα στην Ελλάδα.
Οι συνθέσεις:
Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακγκόβερν, Μακνέρ (Μακάλοχ), Μακόλεϊ, Κάθκαρτ, Μπραντ, Έβανς, Γουόρντ (81′ Μακγκίν), Ντάλας, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις (78′ Μπόις).
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης – Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Χολέμπας – Τζιόλης, Σάμαρης – Καρέλης (64′ Μάνταλος), Κονέ (71′ Πέλκας), Αραβίδης – Μήτρογλου (76′ Αθανασιάδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις