Λέστερ – Λίβερπουλ 0-4: Με πάρτι στο +13 (video)

Η Λίβερπουλ με πρωταγωνιστές τους Αλεξάντερ-Άρνολντ (γκολ και δυο ασίστ) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (δυο γκολ) πέρασε από το Λέστερ με 4-0 και αύξησε τη διαφορά από τις αλεπούδες και τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς! (VIDEO)

H δεύτερη της Premier League, Λέστερ, υποδέχθηκε στο King Power Stadium την πρωτοπόρο Λίβερπουλ για την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της Πέμπτης (26/12) στο πλαίσιο της Boxing Day. Οι ρεντς συνέτριψαν εκτός έδρας τις αλεπούδες (0-4) και αύξησαν τη διαφορά στο +13 (και με ματς λιγότερο)!

Πρωταγωνιστές για τους ρεντς οι Αλεξάντερ-Άρνολντ (ένα γκολ και δυο ασίστ) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (δυο γκολ) – το άλλο ο Μίλνερ με εκτέλεση πέναλτι –  σε μια σεζόν που τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα πέντε λεπτά έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ. Δευτερόλεπτα μετά από την έναρξή του ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το δεξί διαγώνιο σουτ, ο Σμάιχελ απομάκρυνε.

Στο δεύτερο λεπτό ο Σαλάχ έκανε τη σέντρα με το αριστερό από δεξιά, ο Μανέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας προ του Σμάιχελ, αλλά ο Σενεγαλέζος δεν έβαλε καλά το σώμα του και η μπάλα βγήκε έξω. Στο πέμπτο λεπτό και ύστερα από το λάθος του Έβανς οι Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ άλλαξαν την μπάλα, ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ, αλλά δεν ήταν ιδανικό.

Ο Μο Σαλάχ έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία στο 11ο λεπτό. Απομάκρυνε ο Βαϊνάλντουμ, ο Κεϊτά έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Αφρικανό. Εκείνος βγήκε στην αντεπίθεση μόνο στην πλάτη της γηπεδούχου άμυνας, πέρασε και τον Σμάιχελ, επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα υπό δύσκολη γωνία. Δεν μπόρεσε, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Τελικά οι ρεντς άνοιξαν το σκορ στο 31′! Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε τη σέντρα με το δεξί από αριστερά, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, νίκησε τον Σμάιχελ και άνοιξε το σκορ.

Η Λέστερ άρχιζε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, δεν μπορούσε όμως να πιέσει. Πνιγόταν στο ασφυκτικό μαρκάρισμα των παικτών του Κλοπ. Στο 72ο λεπτό ξεκίνησε η κόκκινη καταιγίδα. Ένα λεπτό πριν ο Σογιουντσού σε μια ανόητη ενέργεια είχε σταματήσει την μπάλα με το χέρι σε εκτέλεση κόρνερ και υπέπεσε σε πέναλτι.

Ο Μίλνερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα – είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο – εκτέλεσε ως συνήθως εύστοχα (γκολ οι 17 από τις 19 εκτελέσεις πέναλτι, οι 13 από τις 14 με τη Λίβερπουλ) και διεύρυνε το προβάδισμα της Λίβερπουλ σε 0-2. Στο 75ο λεπτό ήλθε η δεύτερη ασίστ στο ματς από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και το δεύτερο γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο. Αυτό ήταν το 500ό γκολ της Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ!

Σέντρα από τον Άγγλο, σουτ του Βραζιλιάνου εντός περιοχής και η μπάλα ξανά στα δίχτυα του Σμάιχελ. Τα τελευταία εννιά γκολ του “Μπόμπι” έχουν έλθει μακριά από το Anfield! Κι αφού έδωσε δυο ασίστ, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σκόραρε στο 78′! Σε μια ιδανικά ανεπτυγμένη προσπάθεια της Λίβερπουλ, πήρε την μπάλα από τον Μανέ και με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-4).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις