Νέα διοίκηση εκλέγει σήμερα η ΕΠΣΘ

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας αλλάζει σήμερα σελίδα. Τα σωματεία-μέλη της θα ψηφίσουν για την εκλογή του νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου, που άμεσα θα «τρέξει» της διαδικασίες για την άρση της ποινής από την ΕΠΟ και φυσικά για την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων. Η αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα…


…στα γραφεία της ΕΠΣΘ στον Βόλο, ενώ η εκλογική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 μ.μ.
Εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου έχουμε σήμερα στην ΕΠΣ Θεσσαλίας με τις οποίες θα ανοίξει ο δρόμος για να ξαναμπεί η Ένωση στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η ΕΠΟ έχει δεσμευτεί ότι από τη στιγμή που θα αναδειχθεί νέα διοίκηση θα άρει την ποινή που έχει επιβάλει στην ΕΠΣΘ. Έτσι, οι Νίκη, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδά τους στη συνέχεια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων.
Την ψήφο των σωματείων διεκδικούν 35 παράγοντες, που μετέχουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι 23 εξ αυτών είναι υποψήφιοι για τακτικά μέλη στο Δ.Σ., οι έξι για αναπληρωματικά, ενώ επίσης έξι είναι υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή.
Αρχικά η πλευρά των κ.κ. Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρου Αγγελόπουλου είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κατέβει ως ξεχωριστή παράταξη, αλλά στην τελευταία γενική συνέλευση ήταν έντονη η επιθυμία των περισσοτέρων σωματείων για την ύπαρξη μόνο ενός ψηφοδελτίου, που θα έδειχνε στην ΕΠΟ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι σύλλογοι της Μαγνησίας είναι ενωμένοι και ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έτσι, οι παραπάνω παράγοντες και οι συνεργάτες τους άλλαξαν γνώμη και εντάχθηκαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σημερινή συνέλευση αρχικά θα εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές. Σε αυτό το σημείο θα ολοκληρωθεί η δουλειά της τριμελούς Εκλογικής Επιτροπής που αποτελούσαν οι κ.κ. Τσεκούρας, Καραδήμος, Τάσιου και η οποία είχε αναλάβει προσωρινά τα «ηνία» της Ένωσης, μετά την παραίτηση της διοίκησης Λασκαράκη.
Όταν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και αναδειχθεί το νέο 11μελές συμβούλιο, αυτό θα συσταθεί σε σώμα αύριο Σάββατο και άμεσα θα ενημερώσει την ΕΠΟ, ώστε από την Δευτέρα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας να άρει την ποινή της ΕΠΣΘ και να ξεκλειδώσει τους κωδικούς της.

Οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ., καθώς και αυτοί για την εξελεγκτική επιτροπή είναι οι (σε παρένθεση τα σωματεία που τους πρότειναν):
Τακτικά μέλη: Αθανάσιος Αγγελόπουλος (Δάφνη), Σπύρος Αγγελόπουλος (Πύρασος), Αντώνης Ακτσιαλής (Νίκη), Δημήτρης Βελάνης (Γ.Σ. Αλμυρού), Μίλτος Καλόγηρος (Αίας Σούρπης), Ευστάθιος Καραγιάννης (Αργοναύτες), Δημήτρης-Ιωάννης Κλόντζας (Βόλος 2004), Γιώργος Κουζάκης (Αετός Κερασιάς), Στέφανος Κωνσταντίνου (ΕΜΑ), Δημήτρης Λαμπρογιώργος (Άνθιμος Γαζής), Περικλής Λασκαράκης (Ιάσων Α.Μ.), Αθανάσιος Λίλλος (Αστέρας Ριζομύλου), Νίκος Μακρίδης (Ν.Α. Νίκης), Αντώνης Μηλιώνης (Δήμητρα Ευξεινούπολης), Αργύρης Μουτσινάς (Μαγνησιακός), Χρήστος Οικονόμου (Θησέας), Παύλος Πάνος (Α.Ε. Διμηνίου), Παντελής Παπαεμμανουλίδης (Ολυμπιακός Β.), Απόστολος Σανιδάς (Απόλλων Καναλίων), Ευάγγελος Σανίδας (Ρήγας Φεραίος), Δημήτρης Σιφνιώτης (Α.Σ. Αγχίαλος), Βασίλης Τσιαμήτας (Ακρόπολη), Δημήτρης Φραντζής (Πανιώνιος). Αναπληρωματικά μέλη: Γιώργος Γιαννακός (Πανιώνιος), Βαγγέλης Δεληβασίλης (Τοξότης), Στέλιος Κολόζος (Νίκη), Απόστολος Κουφογιώργος (Ν.Α. Νίκης), Ανέστης Πασχαλούδης (Απόλλων Καναλίων), Ηλίας Χριστογιαννούλας (Παγασητικός).
Για την εξελεγκτική επιτροπή: Ανδρέας Ζέρβας (Ιάσων Α.Μ.), Δημήτρης Καρακίτσος (Απόλλων Κροκίου), Δημήτρης Μεταξάς (Μαγνησιακός), Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος (Πηλέας), Θεόδωρος Μπόγκαμος (Πύρασος), Απόστολος Χαλκιάς (Ν.Α. Νίκης).

Ποιοί ψηφίζουν
Μπορεί η Νίκη, ο Ρήγας Φεραίος και ο Πύρασος να έγιναν προσωρινά μέλη της ΕΠΣ Λάρισας, αλλά αυτό δεν συνέβη με δική τους ευθύνη. Έτσι η ΕΠΟ δέχθηκε να συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές της ΕΠΣ Θεσσαλίας έχοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Μάλιστα, έστειλε και το απαραίτητο έγγραφο στην Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΣΘ.
Με τις τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής δικαίωμα ψήφου είχαν 45 συνολικά σωματεία, αλλά θα ψηφίσουν τα 44, καθώς ο Ελευθεριακός δεν δήλωσε εκπροσώπους για να συμμετάσχει νόμιμα στην διαδικασία.
Κάθε σωματείο είχε δικαίωμα να δηλώσει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος για να λάβει μέρος στη συνέλευση. Πάντως, μόνο το τακτικό μέλος θα ψηφίσει, εκτός και αν δεν μπορέσει να δώσει το «παρών», οπότε θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό του.
Οι 44 σύλλογοι που θα κληθούν να εκλέξουν τη νέα ηγεσία της ΕΠΣΘ και οι εκπρόσωποί τους στη σημερινή συνέλευση είναι οι παρακάτω (πρώτος αναφέρεται ο τακτικός εκπρόσωπος του σωματείου και δεύτερος ο αναπληρωματικός του):
Α.Ε. Διμηνίου: Παύλος Πάνος. Αστέρας Ριζομύλου: Αθανάσιος Λίλλος, Διονύσης Ζούκας. Αγία Παρασκευή: Γεράσιμος Σαρρής, Αλέξανδρος Μαλακασιώτης. Αίας Σούρπης: Χρήστος Κωστούλας, Μίλτος Καλόγηρος. Α.Σ. Αγχίαλος: Ιωάννης Παπουτσής, Γιώργος Καραγιώργος. Άρης Μελ.: Γρηγόρης Καρταπάνης, Χρήστος Σπανομήτρος. Αετός Κερασιάς: Γιώργος Ζήσης, Αθανάσιος Βλαχάβας. Α.Ε. 2002: Φίλιππος Παρίσης, Όθων Κόρμπας, Άθλος Αλμυρού: Χαράλαμπος Ζέρβας, Δημήτρης Δημόπουλος. Ακρόπολη: Βασίλης Τσιαμήτας, Σπύρος Στύλλας. Απόλλων Καναλίων: Νίκος Στάμος, Δημήτρης Γούργος. Απόλλων Κροκίου: Δημήτρης Καρακίτσος, Διονύσης Παπαοικονόμου. Αργοναύτες: Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κουτσιμπός. Άνθιμος Γαζής: Δημήτρης Λαμπρογιώργος. Αχιλλέας: Απόστολος Καραδήμος, Απόστολος Παναγιώτου. Βόλος 2004: Δημήτρης-Ιωάννης Κλόντζας, Τηλέμαχος Μαγαλιός. Γ.Σ. Αλμυρού:
Κωνσταντίνος Καράτερζης, Δημοσθένης Περπερίδης. Δάφνη: Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Μπαρτζώκας. Δήμητρα: Αντώνης Μηλιώνης, Χρήστος Δήμος. Διαγόρας: Αριστοτέλης Ντάφος, Ιωάννης Μπακάλης. Δημητριάς: Δημήτρης Κουτσός, Ευγενία Φραγκούλη. Ερμής: Βασίλης Σαπουνάς. Ηρακλής Β.: Κωνσταντίνος Προβίδας, Ευάγγελος Εμμανουήλ. Θησέας: Δημήτρης Αλιάτης, Χρήστος Οικονόμου. Ιάσων Α.Μ.: Χρήστος Γεωργαλής, Ανδρέας Ζέρβας. Ιωλκός: Ευστάθιος Σφέτσος, Νίκος Λούμπαρδος. Κένταυρος Νοτίου Πηλίου: Ιωάννης Γιανέλης, Στέφανος Ευαγγελινός. Μαγνησιακός: Παρασκευή Τσάνιου, Θεόδωρος Τσομπανόπουλος. Μακρινίτσα: Σπύρος Μάνος, Ιωάννης Μάνος. Μικροθήβες-Αγροτικός: Δημήτρης Βαλκανιώτης, Αριστείδης Φυτιλής. Μυρμιδόνες: Αθανάσιος Κλουκουτάρας, Αριστείδης Παπαϊωάννου. Νέοι Αθλητές Νίκης: Απόστολος Χαλκιάς, Αθανάσιος Θεοδώρου. Νίκη: Στέλιος Βούλγαρης, Βασίλης Λάμπρου. Ολυμπιακός Β.: Νίκος Τσεκούρας, Πολυχρόνης Ζάχος. Παγασητικός: Γιώργος Μπλέτσας, Δημήτρης Ρηγίνος. Πανιώνιος: Δημήτρης Φραντζής, Κώστας Φώτου. Πηλέας: Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, Σταμάτης Κοτρώτσος. Πρωτεσίλαος: Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης, Αθανάσιος Μάκρας. Πύρασος: Θεόδωρος Στάμος, Νίκος Καραθόδωρος. Ρήγας Φεραίος: Γιώργος Σταύρου, Σπύρος Πάτας. Σαρακηνός: Γρηγόρης Θεοχάρης, Θεόδωρος Γκλαβίνης. Σκιάθος: Δημήτρης Καμπουρέλης, Κωνσταντίνος Τσάγγαρης. Σκόπελος: Μανώλης Γαρουφαλλής, Ιάσων Γαργαλιάνος. Τοξότης: Ευάγγελος Δεληβασίλης, Απόστολος Σκαφίδας.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»