Στη “μάχη” του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ ρίχνεται ο Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού εκπροσωπεί τη Μαγνησία στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, το οποίο διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στον Παλαμά. Σήμερα στις 6 το απόγευμα αντιμετωπίζει τον ΑΟ Τρίκαλα και θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή επίσης στις 18.00.
Οι «κυανόλευκοι» διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Στην Α1 ΕΣΚΑΘ φιγουράρουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στον 1ο όμιλο έχοντας νικήσει σε όλα τα ντέρμπι, ενώ στο Κύπελλο έκαναν τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Αμπελώνα, που ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο ΓΣΑ θα παραταχθεί με δύο απουσίες. Ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου υπέστη διάστρεμμα και τέθηκε εκτός «μάχης», ενώ θα λείψει και ο Θοδωρής Τοκατλίδης, που βρίσκεται εκτός Μαγνησίας.

Εορταστικός χαρακτήρας στο φάιναλ φορ του Παλαμά
Στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά φιλοξενείται το 7ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ. Η διοργάνωση ανατέθηκε φέτος στον Παλαμά για έναν ιδιαίτερο λόγο, αφού φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Μάλιστα για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ετήσια χοροεσπερίδα του Γ.Σ. «Τιτάνες» στο Μέγαρο Παλαμά. Η εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα αλλά και βραβεύσεις. Θα τιμηθούν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, καθώς και πολιτικοί και αθλητικοί φορείς.
Βραβεύσεις θα γίνουν και την Κυριακή στον τελικό. Πιο συγκεκριμένα θα τιμηθούν ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης και ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλας για την προσφορά του από το πόστο του στο μπάσκετ.
Εκτός από τους δύο σημερινούς ημιτελικούς θα υπάρχει πλούσια δράση και την Κυριακή. Στις 14:00 θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης μεταξύ των αναπτυξιακών ομάδων (επίλεκτων αθλητών) της ΕΣΚΑΘ, ενώ στις 16:00 επίλεκτοι αθλητές από τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης του Ν. Καρδίτσας θα αντιμετωπίσουν την Εθνική Εφήβων. Τέλος, τις 18:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ και θα ακολουθήσουν οι απονομές. Συνοπτικά το πρόγραμμα του 7ου φάιναλ φορ:

Σάββατο 28/12
Ημιτελικοί
16.00 Γ.Σ. Σοφάδων-Γ.Σ. Γόμφων, διαιτητές: Σταματόπουλος, Παγώνης, Κοντογιάννης, γραμματεία: Καρατάσιος, Τασιάς, Τσούκας, γυμνασίαρχος: Βαρνάς.
18.00 Γ.Σ. Αλμυρού – Α.Ο. Τρίκαλα, διαιτητές : Ξέρας, Παζώλης, Καρακώστας, γραμματεία: Σακελλαρίου, Καβάλας, Τσούκας, γυμνασίαρχος: Χλωρός

Κυριακή 29/12
14.00 Αγώνας επίδειξης αναπτυξιακών ομάδων ΕΣΚΑΘ.
16.00 Φιλικό παιχνίδι Επίλεκτοι Καρδίτσας-Εθνική Εφήβων.
18.00 Τελικός φάιναλ φορ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις