«Σβηστά» η Κέρκυρα με χατ τρικ Ντουαλά (video)

Περίπατο έκανε στην Ελευσίνα το απόγευμα της Παρασκευής (9/10) η Κέρκυρα, η οποία ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 3-1.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής και αυτό αποτυπώνεται και στο σκορ, το οποίο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να μη φορτσάρουν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντουαλά που σημείωσε και τα τρία γκολ της αναμέτρησης, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κόντος, δημιουργός των πρώτων δύο τερμάτων. Θετικός ο Όμο, δεν φάνηκε καθόλου ο Σουάνης, ενώ δεν έδειξαν κάτι και όσοι μπήκαν αλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο πως ο Πανελευσινιακός έχει πολλά προβλήματα. Πρόκειται, άλλωστε, για μία ομάδα που φτιάχτηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να μην έχει χημεία.

Πέραν του Βιγιαφάνε δεν υπήρχε παίκτης που να μπορούσε να κάνει μία προσωπική ενέργεια. Τα αμυντικά κενά όσο περνούσε ο χρόνος γίνονταν και περισσότερα και η ήττα ήταν λογικό να έρθει.

Πολύ κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο του ματς. Οι παίκτες της Κέρκυρας έκαναν πολύ εύκολα το λάθος, ενώ εκείνοι του Πανελευσινιακού ήταν σαφές πως δεν είχαν διάθεση να πάρουν οποιοδήποτε ρίσκο.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς. Έκλειναν τους χώρους όσο καλύτερα μπορούσαν, έψαχναν τις αντεπιθέσεις και περίμεναν σχεδόν τα πάντα από τον Βιγιαφάνε.

Τελικά η Κέρκυρα ανέβασε ταχύτητα μετά το 25′ και στο 30′ άνοιξε το σκορ. Από ωραία σέντρα του Κόντου ο Ντουαλά πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μανιάτη.

Τέσσερα λεπτά μετά έγινε και το 2-0. Ο Κόντος ήταν και πάλι ο δημιουργός, ενώ ο Ντουαλά τελείωσε ξανά υποδειγματικά τη φάση με ωραίο πλασέ κλειδώνοντας επί της ουσίας το τρίποντο για την Κέρκυρα.

Ο Αφρικανός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα μπορούσε να έχει κάνει και χατ τρικ, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49′. Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 72′ με τον Ντουαλά να κάνει ένα ωραίο σόλο πριν σκοράρει.

Στα λεπτά που είχαν προηγηθεί ο Πανελευσινιακός είχε τη διάθεση να δημιουργήσει, αλλά όχι και την ποιότητα. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να απειλήσει την Κέρκυρα.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, είχαν βγάλει το πόδι από το γκάζι και απλώς προσπαθούσαν να διαχειριστούν το σκορ μια και δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας βάσει και της εικόνας του αντιπάλου.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έμοιαζε με φιλικό. Οι παίκτες ήταν πολύ χαλαροί και τελικά αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Πανελευσινιακός πετυχαίνοντας με κεφαλιά του Μπλάνκο στο 89′ το γκολ της τιμής.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιάρης (Δωδεκανήσου), βοηθοί οι Σίπκας (Σάμου) και Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Ανδρονικίδης (Πειραιά).

Κίτρινες: 28′ Πλαβούκος – 58′ Μακρίδης, 61′ Ζορμπάς, 89′ Σουάνης

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Πλαβούκος (43′ Χαλιώτης), Νικολάου, Λίτσος, Παληγεώργος, Γκεμίσης (75′ Γιαννιτσάνης), Μποτωνάκης, Κορνελάτος (37′ Δημόπουλος), Τσοκαλίδης, Βιγιαφάνε, Μπλάνκο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άγγελος Διγκόζης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Καραγιαννίδης, Βενέτης, Μακρίδης, Καρντόσο (67′ Παρασκευαΐδης), Όμο, Ντουαλά, Κόντος (67′ Λέντριτς), Ζορμπάς, Σουάνης.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις