Συγκλονίζει ποδοσφαιριστής του Κερατσινίου: «Έχασα το νεφρό μου και δεν μου έκαναν ούτε εξετάσεις»!

Μία τρομακτική εμπειρία, που είχε σαν τραγική κατάληξη να χάσει το ένα του νεφρό, έζησε ο 18χρονος ποδοσφαιριστής του Κερατσινίου (συμμετέχει στη Γ’ Εθνική) πριν από λίγες ημέρες. Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες, ο Μπόρις Χαρβατζίου είχε μία εξαιρετικά άτυχη στιγμή στην προπόνηση της ομάδας του, όταν έπεσε άτσαλα πάνω σε ένα κάγκελο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά και να χρειαστεί ή άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σφαδάζοντας από τους πόνους καθ’ όλη τη διάρκεια κατά τη μεταφορά του στο “Αττικό”, οι άνθρωποι της ομάδας έφτασαν στο σημείο να σταματήσουν ένα περιπολικό, ζητώντας τη συνοδεία του, ώστε να μεταφερθεί πιο άμεσα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της κίνησης που υπήρχε.

«Οι πόνοι ήταν αφόρητοι εκείνοι τη στιγμή, ζήτησαν ένα καροτσάκι για να καθίσω, επειδή δεν μπορούσα ούτε να σταθώ, αλλά δεν υπήρχε. Αρχικά μου καθάρισαν την πληγή, μου έγινε κι ένας υπέρηχος, ωστόσο δεν μου έκαναν καμία άλλη εξέταση. Ούτε αίματος, ούτε οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που μου είπαν ήταν να πάρω ένα παυσίπονο και να πάω σπίτι μου», αναφέρει αρχικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής στο SDNA, από το σπίτι του στην Ελευσίνα όπου τον συναντήσαμε και μας μίλησε για την απίστευτη περιπέτειά του.

«Μετά το παυσίπονο που μου έδωσαν ένιωσα πράγματι κάπως καλύτερα, αλλά οι πόνοι υποχώρησαν μόνο για ένα μισάωρο. Το βράδυ η κατάστασή μου χειροτέρεψε σε πολύ έντονο βαθμό. Είχα τρομερούς πόνους, δεν μπορούσα καν να βρω τρόπο για να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έκανα εμετό, πήγα στη συνέχεια στο μπάνιο κι έβλεπα αίμα στα ούρα μου. Δεν κατάφερα φυσικά να κοιμηθώ, έκανα ξανά εμετό και συνέχισα να έχω αίμα», μας λέει για όσα… μαρτυρικά πέρασε εκείνες τις μέρες.

* Αυτή είναι η γνωμάτευση του “Αττικού” που μας έδειξε η οικογένεια του Μπόρις

«Την επόμενη μέρα πήγα ξανά στο νοσοκομείο, στο “Θριάσιο” αυτή τη φορά, όπου ευτυχώς έγιναν γρήγορα όλες οι απαραίτητες εξετάσει: αίματος, αξονική και φάνηκε ότι το νεφρό μου είχε κοπεί! Είχα υποστεί ρήξη νεφρού και μπήκα αμέσως στο χειρουργείο, το οποίο κράτησε περίπου 4,5 ώρες. Οι γιατροί προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά όπως μας είπαν, εξ αρχής οι πιθανότητες να το καταφέρουν ήταν περίπου στο 2%». Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκα για πέντε μέρες”!

Η επόμενη ερώτησή μας ήταν αν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα σε περίπτωση που είχε διαγνωστεί εξ αρχής η σοβαρότητα της κατάστασής του, από τη στιγμή δηλαδή της διακομιδής του στο “Αττικό”. Αν γινόταν υπήρχε τρόπος για να σωθεί το νεφρό του…

«Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μας δώσουν μία σαφή απάντηση σε αυτό, δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζουν. Όπως μου είπαν όμως, αν έμενα λίγο πιο μακριά, στη Σαλαμίνα ας πούμε, ίσως να μην ήμασταν σε θέση να μιλάμε αυτή τη στιγμή. Ίσως να είχα πεθάνει»! 

Όσο για τη ζωή του από εδώ και πέρα: «Το μόνο πράγμα που ρώτησα τους γιατρούς ήταν αν θα μπορούσα να ζήσω κανονικά κι αν μπορούσα να ξαναπαίξω μπάλα. Από τη στιγμή που μου απάντησαν ότι θα γίνονταν και τα δύο, δεν με ένοιαζε κάτι άλλο, τα ξέχασα όλα!  Βέβαια έχω ακόμα αρκετό δρόμο για να επανέλθω πλήρως. Πρέπει να προσέχω τη διατροφή μου, δεν πρέπει να σηκώνω βάρη, ήμουν για μέρες ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Ακόμα δεν πρέπει να κάνω απότομες κινήσεις, αλλά νιώθω ήδη πολύ καλύτερα»!

* Η φωτογραφία (όπως και η κεντρική φωτό) είναι από το καλοκαιρινό φιλικό Παναθηναϊκού-Κερατσινίου

 

«Έχω καρκίνο, αλλά αυτές ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου»! 

Όσο ο Μπόρις βέβαια περνούσε έναν πραγματικό Γολγοθά, το δικό τους δράμα ζούσαν οι γονείς του, Πέτρος και Ανίτα. Ο κ.Πέτρος Χαρβατζίου μάλιστα δεν δίστασε να μας αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο και το πόσο δύσκολες ήταν οι μέρες που πέρασαν.

«Ήταν οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου. Αφού δεν πέθανα τώρα, είπα ότι δεν θα πεθάνω ποτέ! Κι ας συνεχίζω να κάνω χημειοθεραπείες για τον καρκίνο»! 

Στην ερώτηση για το αν θα κινηθεί νομικά η οικογένεια κατά του “Αττικού” νοσοκομείου, ήταν κάθετος ο κ.Χαρβατζίου: «Φυσικά και θα το κυνηγήσουμε. Κινδυνεύσαμε να χάσουμε το παιδί μας και η συμπεριφορά που αντικρίσαμε ήταν απαράδεκτη. Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια κίνηση, αλλά θα γίνει τις επόμενες ημέρες». 

Στη συνέχεια ο πατέρας του νεαρού Μπόρις θέλησε να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη του τόσο στον ισχυρό άνδρα του Κερατσινίου, κ.Αραβαντινό κι ολόκληρη την ομάδα που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού τους, όσο βεβαίως και στους γιατρούς του “Θριασίου”, που έκαναν τα πάντα για να γυρίσω πίσω στο σπίτι του υγιής ο γιος του.

Συγκεκριμένα το τμήμα επειγόντων περιστατικών, τη Δ/ντρια κ.Χαραλαμπάτου και την υπεύθυνη κ.Νικολοπούλου, τον γενικό χειρούργο κ.Ραντόπουλο, καθώς επίσης τον προϊστάμενο της ΜΕΘ, κ.Πιτέλη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις