Άνετα με το «δεξί» στο 2020, ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2020, καθώς επικράτησε άνετα του Ασπρόπυργου για το πρωτάθλημα, με το επιβλητικό 4-1. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας και τις φάσεις με το μέρος τους, έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή στο παιχνίδι με την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, η οποία είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν «δίχτυα» σε δύο περιπτώσεις. Στο 14’ ο Τσίτας άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ στο 31’ ο Τσιάρας, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων (2-0), δημιουργώντας σκορ ασφαλείας για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Κουτσιανικούλη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 59’. Ο Ζαχαρός στο 87′, μείωσε σε 3-1 και τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντούνης με πέναλτι στο 91′
Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η αναμέτρηση, Ολυμπιακός Βόλου-Ασπρόπυργος, διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του, με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Βοσνακίδης και Παπαϊωάννου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιάρας και Μητρόπουλος, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, τον Ράντι. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Κουτσιανικούλης από τη δεξιά πλευρά και ο Πόζογλου από την αριστερή. Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Τσίτας.

Προβάδισμα , με Τσίτα και Τσιάρα για τον Ολυμπιακό Βόλου
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 5’, με τον Πόζογλου να δοκιμάζει το σουτ από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να βρίσκει σε αμυνόμενο του Ασπρόπυργου, πριν καταλήξει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράντι από την αριστερή πλευρά, κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγόπουλου. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρέσκοβιτς από τη δεξιά πλευρά στο 9’, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Γιδόπουλου. Μετά από δύο λεπτά, η σέντρα – σουτ του Γκατζολάρι, πήγε κατευθείαν στο Γιδόπουλο, με τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του και να καταλήγει κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό, το μακρινό σουτ του Κάκκο έφυγε εκτός εστίας.
Μετά από το πέρασμα του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύση στο πρόσωπο του Τσίτα. Στο 14’ ο Πόζογλου πραγματοποίησε ωραία προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, με τον Κουτσιανικούλη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στη συνέχεια και να βγάζει ωραία μπαλιά στον Τσίτα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Παναγόπουλο για το 1-0. Στο 18’ ο Κάκκο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Παπαϊωάννου από την εκτέλεση φάουλ του Ράντι, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Παναγόπουλο.
Οκτώ λεπτά αργότερα, το  γυριστό σουτ του Πόζογλου από εκτέλεση κόρνερ του Ράντι, κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 31’ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τσιάρας σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου από τη δεξιά πλευρά και κεφαλιά-πάσα του Τσίτα, γράφοντας το 2-0. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 38’, το μακρινό σουτ του Μητρόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Σκόραραν με Κουτσιανικούλη και Ντούνη, οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να κάνει τρία τα τέρματά του. Στο 59’ ο Μπουτζίκος σέντραρε από την  αριστερή πλευρά, με τον Κουτσιανικούλη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο 64’ το σουτ του Γκατζολάρι από απόσταση, δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο ίδιος, καθώς μπλόκαρε ο Γιδόπουλος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το κοντινό σουτ του Σρέσκοβιτς έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου. Στο 86′ το σουτ που επιχείρησε ο Σρέσκοβιτς από πλάγια θέση, αποκρούστηκε από τον Γιδόπουλο, με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό, ο Ζαχαρός, μείωσε σε 3-1, με διαγώνιο σουτ από κοντά στη δεξιά γωνία του Γιδόπουλου. Στο 90′ ο Λογοθέτης ανέτρεψε τον Κουτσιανικούλη, με τον Ντούνη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι στο 91′ στην αριστερή γωνία του Παναγόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Σκόρερ: 14’ Τσίτας, 31’ Τσιάρας, 59’ Κουτσιανικούλης, 91′ Ντούνης – 87′ Ζαχαρός.
Κίτρινες: 14’ Νικολακάκης, 30’ Νικολάου, 39’ Πίντο.
Διαιτητής: Μαρόπουλος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Τυριακίδης (Μακεδονίας), Νίκζας (Λάρισας).
4ος διαιτητής: Αγγελούσης (Λάρισας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας (80’ Ρόκας), Μητρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ράντι (53’ Κέρη), Πόζογλου (70’ Ντούνης), Τσίτας.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Παναγόπουλος, Σταγάκης, Ζώνας, Λογοθέτης, Νικολάου, Νικολακάκης, Γκατζολάρι (83’ Γκατζολάρι), Κάκκο (76’ Ζαχαρός), Ζγκούρι, Σρέσκοβιτς, Φράγκος (27’ Πίντο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις