Πυροβόλησαν στη Γλυφάδα τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν λίγο στη Γλυφάδα, έξω από το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πήγαινε προς το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, όταν ξαφνικά αυτοκίνητο μάρκας Smart τον πλησίασε. Το παράθυρο του αυτοκινήτου άνοιξε, ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του και στη συνέχεια το Smart ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Ο Κοβάτσεβιτς στη θέα του ενόπλου έπεσε στο έδαφος ενστικτωδώς και έτσι σώθηκε. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο δράστης πυροβόλησε σε ευθεία βολή εναντίον του, με πρόθεση πιθανότατα να τον πετύχει και όχι απλά να τον εκφοβίσει. Η σφαίρα πάντως δεν πέτυχε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Το αυτοκίνητο του ενόπλου βρέθηκε καμένο στον περιφερειακό δρόμο του παλιού αεροδρομίου, κοντά στο Γκολφ Γλυφάδας. Η επίθεση θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. καλά οργανωμένη, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τον Σέρβο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να του στήσουν ενέδρα έξω από το σπίτι του στην οδό Ελπίδος.

Ο Κοβάτσεβιτς έμενε στο παρελθόν στη Βούλα και εδώ και πολύ καιρό στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ένα στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ή δύο άτομα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν δύο σενάρια. Το ένα είναι ο ένοπλος να ήθελε να πετύχει τον ποδοσφαιριστή, με ανυπολόγιστες για εκείνον συνέπειες, και το δεύτερο να ήθελε να του στείλει κάποιο «μήνυμα». Σε κάθε περίπτωση η επίθεση εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, από «επαγγελματίες», πιθανότατα από το χώρο της νύχτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις