Πίστη για νίκη στον Βόλο κόντρα στην Ξάνθη (pregame)

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ έχει σήμερα ο Βόλος. Οι «κυανέρυθροι» υποδέχονται στις 5.15 μ.μ. (Novasports 1), στο Πανθεσσαλικό στάδιο την Ξάνθη για την 18η αγωνιστική, με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.
Η ομάδα προέρχεται από σειρά θετικών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα (νίκες με Πανιώνιο, ΟΦΗ, ισοπαλία με Ολυμπιακό), αφήνει πίσω την ήττα από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και θα παλέψει με πάθος για το νικηφόρο αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Η διαφορά που χωρίζει τον Βόλο από την Ξάνθη είναι δύο βαθμοί και γίνεται κατανοητό, πως σε περίπτωση νίκης στο σημερινό παιχνίδι, οι «κυανέρυθροι» θα ξεπεράσουν την Ξάνθη στη βαθμολογία και ανάλογα με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής θα βρεθούν σίγουρα πιο ψηλά από την 11η θέση που κατέχουν αυτή τη στιγμή στην κατάταξη.
Ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς στη διάθεση του Ισπανού προπονητή βρίσκεται και ο Λιασίν Κανταμουρό, τη στιγμή που το δελτίο του Αλγερινού κεντρικού αμυντικού είναι έτοιμο.
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ολοκληρώθηκε χθες και στη συνέχεια η τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.
Το πιθανό σχήμα που θα ξεκινήσει στο παιχνίδι είναι το εξής. Τερματοφύλακας ο Γκαραβέλης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Φεράρι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Οικονόμου και Κανταμουρό. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα θα αγωνιστούν οι Τσοκάνης και ένας εκ των Μαξ, Μπαλογιάννη. Στις πτέρυγες θα κινούνται οι Τόρες και Γκουαροτσένα, ο Μουνίθ θα έχει επιτελικό ρόλο στην ομάδα, με τον Γέντρισεκ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ζοάο. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης και οι Μελίσσας, Τσίκα, Μάντζης, Λύρατζης, Δημόπουλος και Διαμαντής

Η Ξάνθη
Η Ξάνθη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το σημερινό παιχνίδι και από χθες η αποστολή της ακριτικής ομάδας βρίσκεται στο Βόλο. Η Ξάνθη προέρχεται από νίκη επί της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα (2-1 στα Πηγάδια) και ήττα από τον Άρη για το Κύπελλο με 1-0 εντός έδρας, ενώ ο προπονητής Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους, λόγω καρτών, Ζεάν Μπαριέντος και Κασά Καμαρά.

Διαιτητής ο Κομίνης
Ο Γιώργος Κομίνης από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση, με βοηθούς τους Θανάση Κολοσιώνη (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την ίδια Ένωση. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σπύρος Κολύτας από την ΕΠΣ Κέρκυρας. Στο VAR θα είναι ο Κωνστντίνος Κοτσάνης από την Δράμα με AVAR τον Βασίλη Νικολοκάκη από την ΕΠΣ Ηρακλείου. Παρατηρητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικίζογλου από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις