Μπίλης: «Tο πιο δύσκολο παιχνίδι»

Στη δυσκολία να κάνει μία ομάδα τρεις συνεχόμενες νίκες, στάθηκε ο Λεωνίδας Μπίλης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στη Χάλκη, κόντρα στον Πιερικό. Γι’ αυτό χαρακτήρισε το παιχνίδι ως το πιο δύσκολο στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Ο τεχνικός των κυανολεύκων συμπλήρωσε πως για μία ακόμη φορά ο κόσμος έπαιξε καταλυτικό ρόλο κάνοντας το γήπεδο της Χάλκης, καυτή έδρα της Νίκης. Αναλυτικά:

«Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι απ’ αυτά που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να κάνει τρίτο συνεχόμενο νικηφόρο παιχνίδι. Ουσιαστικά ήμασταν εκτός έδρας, αλλά έκαναν τη Χάλκη έδρα οι φίλαθλοί μας και η ψυχή της Νίκης.

Ο αντίπαλος διαθέτει μεγάλη φανέλα και έτυχε να έχει τον τερματοφύλακά του σε πολύ καλή μέρα. Γι’ αυτό και το σκορ δεν πήγε σε μεγαλύτερα επίπεδα. Από άποψη δημιουργίας ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Είχαμε πει ότι όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τη διαφορά ύψους, γι’ αυτό επιλέξαμε να χτυπήσουμε όλα τα στημένα με γεμίσματα μέσα στην περιοχή, γιατί εκεί ήμασταν πιο δυνατοί.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά. Είχαν εκνευρισμό όπως κι εγώ, είναι φυσικό. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού απαιτείται μέγιστη πειθαρχία. Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνουν στο 90′, αντίθετα κερδίζουν. Γι’ αυτό απαιτώ από τους παίκτες μου σ’ εκείνο το χρονικό σημείο 100% εφαρμογή του πλάνου. Είμαι ικανοποιημένος απ’ όλα τα παιδιά. Κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια. Κι αυτή τη νίκη όλη η Νίκη την αφιερώνει στη… Νίκη. Ο Θεός θα μας βοηθήσει».

Για τον Πιερικό και την αλλαγή συστήματος στο 2ο ημίχρονο:

«Ο Πιερικός έχει ποιοτικούς παίκτες. Ανέφερα τον τερματοφύλακα, ο οποίος τους κράτησε σε πολλά σημεία, αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που παίζουν και διακρίνονται ιδιαίτερα, όπως ο Μαρ. Παπαδόπουλος και ο Γεωργίου, οι οποίοι κινούνταν μπροστά από τους στόπερ μας. Γι’ αυτό το λόγο στο δεύτερο ημίχρονο δεν αλλάξαμε μόνο παίκτες, αλλάξαμε και σχηματισμό, για να ανεβεί ένας κεντρικός χαφ περισσότερο, ο Κόλα, και να πρεσάρουμε περισσότερο. Δηλαδή παίξαμε 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο και πιστεύω ότι αυτό συντέλεσε για να καλυφθεί το κενό που υπήρχε. Πράγματι υπήρχε κενό, είναι σωστή η παρατήρηση και το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις