Άλλος Ολυμπιακός με Γουόρντεν και Λεόν

Χρειάστηκε ένα γκολ στο 76′ του αμυντικού μέσου, Αντώνη Τσιάρα, για να φτάσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του ΑΟ Χανιά, στο δεύτερο φετινό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» (εκκρεμεί το εξ αναβολής με τον Πανσερραϊκό). Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο όψεις στο παιχνίδι. Στο πρώτο…

…μέρος οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν το τέρμα του Μπλάζιτς. Κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, όμως, στο δημιουργικό κομμάτι είχαν πρόβλημα. Δεν έβρισκαν χώρους, δεν πατούσαν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν μέτριοι.
Στην επανάληψη η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε άρδην. Σ’ αυτό συνετέλεσαν οι αλλαγές του Απόστολου Χαραλαμπίδη, καθώς τόσο ο Έρικ Γουόρντεν, όσο και ο Ντιέγκο Λεόν βοήθηκαν τα μέγιστα στο να γίνει η ομάδα πιο επιθετική και το κυριότερο να δημιουργεί ευκαιρίες.
Ο Γκανέζος, παρότι είναι ακόμη βαρύς και όχι έτοιμος 100% είχε θετικότατη παρουσία, ήταν μέσα στις φάσεις και τον αισθάνθηκε η άμυνα του ΑΟ Χανιά. Ο Ισπανός από την άλλη πλευρά… γλύκανε το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», όντας ο καλύτερος τεχνίτης που διαθέτει ο Ολυμπιακός.
Το βολιώτικο συγκρότημα παίζοντας στο δεύτερο μέρος με έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, τον Αντώνη Τσιάρα που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, με τον Φερνάντες στον άξονα να κάνει πολύ σπουδαία δουλειά και να δημιουργεί και το γκολ, τον Ντεπέτρις στη φυσική του θέση, στα άκρα, να είναι εξαιρετικός και τον Γουόρντεν όπως αναφέραμε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία. Ήταν διαρκώς στην επίθεση, έχασε ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση από την αντίπαλη ομάδα.
Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και το παραδέχθηκαν, άλλωστε, μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο προπονητής του ΑΟ Χανιά, Θωμάς Γράφας, όσο και ο ποδοσφαιριστής Αντώνης Ρίκκα.
Αυτή η νίκη αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει της δύσκολης συνέχειας και των δύο παιχνιδιών που ακολουθούν εκτός έδρας με Πανσερραϊκό την Τετάρτη 14/10 και τον Αχαρναϊκό στις 19 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις