Μαρούπα: ”Στο παρελθόν ο Κούγιας έχει πει για Μπέο και Μαρινάκη και μετά κατέθεσε άλλα”

Για την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού σε βάρος της Ξάνθης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και όσα έγιναν στην εκδίκαση μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το αν τέθηκε θέμα αναβολής από την Ξάνθη:
«Δεν τέθηκε θέμα αναβολής από την Ξάνθη. Πρέπει να απολογηθεί και για κάποιο άλλο άρθρο του αθλητικού νόμου. Στον φάκελό της φέρεται ότι η ΠΑΕ ανήκει από τον Αύγουστο του ‘19 στην ΒΙΑΜΑΡ και η επιτροπή θεώρησε σωστό για να μην υπάρχουν ζητήματα ακυρότητας της απόφασης να προστεθεί το άρθρο αυτό στην κλήση. Την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα περάσουμε στη συζήτηση της ουσίας. Συγχρόνως με την επανάληψη της ΠΑΕ καλέσουμε και τη Dimera και Belterra για να μας εξηγήσουν τη θέση τους για κάποια γεγονότα και θα εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης».

Για το ποια είναι η εκτίμησή της:
«Οι δικαστές δεν συνηθίζουν να λένε την εκτίμησή τους. Η ΠΑΕ Λάρισα θέλησε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ολυμπιακού και η θέση που πήρε ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η παρέμβαση, γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον. Οπότε αποβλήθηκε από τη διαδικασία. Μας έχει συνηθίσει ο κ. Κούγιας σε παρόμοιες ανακοινώσεις. Δικαιούται να έχει την άποψή του ο κ. Κούγιας. Στο παρελθόν έχει πει και για τον κ. Μπέο, πήγε στο δικαστήριο είπε άλλα, για τον Μαρινάκη είχε πει και κατέθεσε άλλα πράγματα, οπότε τι να σας πω. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει και να ξελέει. Μας διάβασε την πρόθεση παρέμβαση και απεβλήθη από τη διαδικασία».

Για τους ανώνυμους φακέλους:
«Υπάρχει αναλυτική καταγγελία του Ολυμπιακού που αναφέρεται σε έγγραφα. Υπάρχουν φάκελοι που παραδόθηκαν στο Υπουργείο Αθλητισμού μέσω ταχυδρομείου και διαβιβάστηκαν στα 6 από τα 7 τακτικά μέλη της επιτροπής και αφορούν τραπεζικές συναλλαγές εμπλεκομένων μερών και προσώπων και αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προφανώς έχουν κλαπεί. Είναι αρκετά σημαντικά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι αντιληπτό από το ύφος και τις λέξεις ποιος τα έχει στείλει. Δεν τα έχει στείλει ο Ολυμπιακός, έτσι όπως τα διάβασα. Δεν ξέρουμε αν θα τα λάβουμε υπόψη. Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε για το αν θα τα κάνουμε δεκτά. Πριν το μάθω εγώ είχαν διαρρεύσει σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους, τα αυτούσια έγγραφα τα απόρρητα. Είναι σημαντικά έγγραφα και προϊόντα κλοπής. Ας ψάξουν να βρουν οι διωκτικές αρχές πώς διέρρευσαν».

Για το πότε θα βγει η απόφαση:
«Θα κάνουμε μια διάγνωση της υπόθεσης και θα καταλήξουμε σε απόφαση. Θα πούμε αν υπάρχει παράβαση του αθλητικού νόμου. Ανάλογα με το πώς θα τη χαρακτηρίσουμε, η επιτροπή της ΕΠΟ θα επιβάλει την αντίστοιχη ποινή».

Αν εμπλέκεται και ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση υποβιβασμού της Ξάνθης:
«Είναι ερευνώμενο το κομμάτι αυτό. Είναι σε δεύτερο στάδιο βέβαια αυτό. Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν αρχικά σχέσεις μεταξύ των προσώπων. Και στο ΣτΕ μπορεί κάποιος να προσφύγει».

Για την αντικατάσταση μελών της ΕΕΑ:
«Δεν μπορεί να τους παύσει από τα καθήκοντά τους ο Αυγενάκης. Εμένα με έπαυσε, αλλά γύρισα. Ο κ. Τριανταφυλλάκης προφανώς πααριτήθηκε. Παλαιότερα είχε εκπροσωπήσει κάποιον από τους διαδίκους. Για προσωπικούς λόγους έχει παραιτηθεί. Αυτός που είναι δικαστής δεν επηρεάζεται. Κι εγώ στην Πειραιά είμαι, βλέπετε να επηρεάζομαι; Το αν είναι καθηγητές στον Πειραιά δε σημαίνει κάτι. Ο καθένας την ανεξαρτησία του τη δείχνει με τις πράξεις του. Εγώ μένω στον Πειραιά και έχω πάρει απόφαση κατά του Μαρινάκη».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις